Flere videnskabsfolk begynder at betvivle evolutionsteorien

Den tyske palæontolog dr. Günther Bechly, som i 2015 sprang ud som tilhænger af intelligent design-hypotesen.

Spørgsmål: Hvad skal der til for at få sandheden frem om evolutionsteorien, og tror du egentlig, vi nogensinde slipper af med den?

Svar: Evolutionsteorien har aldrig været under stærkere pres end i disse år. Med oprettelsen af Discovery Institute i Seattle, Washington for ca. 25 år siden er Darwintvivlere nu blevet langt bedre organiseret end tidligere. Så længe kritikken af evolution blev udøvet af folk, der dukkede op enkeltvis hist og her, var det nemt for en forenet, fasttømret akademisk magtstruktur at tryne dem. Vi kender det fra andre sammenhænge, at en modstand er nødt til at være organiseret, hvis den skal have en chance for at trænge igennem, og den chance er der nu. Internettet hjælper også til, da Darwintvivlere nu nemt kan kommunikere indbyrdes og samtidig få information ud til den brede befolkning. Det er lykkedes at holde evolutionsteorien i live i 150 år, fordi den akademiske elite med held har kunnet undertrykke videnskabelige data, som modsiger teorien – med fremkomsten af internettet er denne mulighed nu smuldret.

Jeg har den seneste tid haft regelmæssig kontakt til en tysk palæontolog, Günther Bechly, som i 2015 sprang ud som intelligent design-tilhænger. Bechly har haft en høj stilling ved et naturhistorisk museum og troede naturligvis på evolution (palæontologer er sådan set eksperter i evolution). Han kom imidlertid i tvivl om validiteten af alt det, han havde lært om evolution efter at have læst bøgerne af professor Michael Behe og dr. Stephen Meyer, som begge promoverer intelligent design-hypotesen (se evt. videoen med Günther Bechly på min hjemmeside: exitevolution.dk). Bechly er ligesom jeg selv opvokset i et ikke-religiøst hjem, og ligesom jeg blev også han først religiøs efter at have opdaget, at evolutionsteorien umuligt kan være sand. I dag er han kristen, men mens han stadig troede på evolution, var han rundt omkring mange andre trossystemer.

I samarbejde med tidsskriftet Origo arbejder jeg på at få Bechly til Danmark og holde foredrag om problemerne med evolutionsteorien.

Dr. Günther Bechly er et godt eksempel på, hvordan videnskabsfolk, som sætter sandheden højere end deres personlige karriere, tvinges til at gøre op med evolution i det øjeblik, de lærer om intelligent design-hypotesen.

Der er slet ingen tvivl om, at Bechly er begyndelsen på en trend, hvor ærlige videnskabsfolk efter at have stiftet bekendtskab med argumenterne imod Darwins teori, står frem og bekender sig til intelligent design, også selvom det har karrieremæssige og økonomiske konsekvenser.

I dag kan jeg glæde mig over at kende fire danske biologer, som ikke tror på Darwin, og interessant er det, at jeg også har kontakt til en enkelt dansk evolutionsbiolog, som er åben overfor at debattere argumenterne imod teorien. Han og jeg har haft en række konstruktive udvekslinger af videnskabelige argumenter, og for nylig fik jeg den tanke, at jeg ville forære ham et eksemplar af min bog, men nej, jeg skulle ikke sende ham min bog – han havde nemlig allerede købt den.

Dette fortæller mig, at der blæser nye vinde i forbindelse med evolution, at det efterhånden bliver legitimt at betvivle teorien, og at der er interesse, også i det sekulariserede danske akademiske miljø, for at kende de videnskabelige argumenter, som fremlægges af intelligent design-forskerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: