Virker terapi?

Kære Suh
Jeg har overvejet at gå i terapi og snakke om nogle ting.
Men er der garanti for, at det virker, og er der nogle metoder, der er bedre end andre?
E.

Kære E.
Det kommer an på, hvad du mener med ”at det virker”.
Terapi er desværre ikke nogen magisk mirakelkur, hvor alle ens problemer efter nogle samtaler forsvinder.

Terapi er en måde, hvorpå man kan få en større forståelse af sine problemer, hvilken andel man selv har i dem samt hvad man med fordel kan gøre anderledes.
Om man synes, ”det virker”, kommer an på, hvor motiveret man er, hvordan kemien mellem en selv og terapeuten er, samt hvor mange ressourcer (tid/penge), man er villig til at investere i forløbet. Terapi er dog altid en relationel størrelse, så hvis du påbegynder et forløb og synes, at ”der mangler noget” eller ønsker en ”anden stil”, så gør din terapeut opmærksom på det, så I evt. sammen kan flytte fokus.

Der er mange forskellige metoder indenfor psykoterapi, og det er individuelt, hvad der er virksomt og afhænger af både din personlighed og din problemstilling. Her må du prøve dig frem, evt. præsentere din problemstilling (ganske kort) pr. mail eller telefonisk for den terapeut, du tænker at starte op med, og så kan vedkommende svare dig, om han/hun vurderer, at det er noget, der falder inden for vedkommendes kompetenceområde.
Hilsen Suh