Jeg trives godt som single

Kære Suh
Jeg er en kvinde på 31, jeg er single og har det egentlig ganske godt med den status.

Mine jævnaldrende venner har efterhånden alle fået kærester/ægtefæller, og de fleste af dem har også fået børn.
Mange spørger, om jeg ikke også snart skal i gang? Men jeg trives helt ærligt så godt i mit eget selskab, og jeg har ikke den der trang til selv at skule være mor.

Er det meget mærkeligt? Er der noget galt med mig?
Undrende hilsener
”Gammeljomfruen”

Kære Gammeljomfru
Rent statistisk hører du ganske vist til et mindretal, men derfor er der ikke nødvendigvis noget galt med dig.
Man skal jo kende træet på dets frugter, og hvis du har det godt, er glad og oplever, at dit liv er meningsfuldt, så er det helt fint. Vi er ganske vist skabt som sociale væsener og har derfor brug for fællesskab, men fællesskab kan opnås på mange forskellige måder. Det behøver ikke kun at være igennem ægtefælle og børn.
Hvad du evt. kan spørge dig selv om er: Er der et eller andet sted en blokering i forhold til at binde dig til et andet menneske, eller i forhold til at lukke et andet menneske ind i dit liv? Nogle gange kan det være sådanne årsager, der får et menneske til at vælge at leve alene, og hvor lettelsen over ikke at risikere noget forveksles med tilfredshed. Sikkerheden ved at være alene forveksles med tilfredshed.
Skulle det dog ikke være dette, der er tilfældet for dig, så vil jeg da bare opfordre dig til at nyde dit liv som glad single med alle de muligheder, det giver.
Hilsen Suh