Elsket brevkasse-redaktør på Udfordringen er død

Tidligere brevkasseredaktør på Udfordringen, cand. theol., præst og folkeskolelærer Margit Risum, er død kun 71 år gammel.

Margit Risum var oprindeligt lærer og voksede op i pinsebevægelsen i København, men studerede i sin fritid til cand. theol. og blev i 1999 ordineret som præst i Folkekirken. Hun var herefter ansat i 21 vikariater.

Margit Risum var en meget populær brevkasseredaktør på Udfordringen gennem 10 år i 1990’erne. Desuden holdt hun en del foredrag.
Margit Risum var gift med sognepræst Finn Risum, som 30. juni fyldte 72 år. Finn Risum var oprindeligt uddannet som tømrer og arkitekt, men valgte også at læse teologi og blev ordineret som 44-årig. Han nåede at være præst 25 år i Fløng kirke på Sjælland, mens Margit måtte stoppe tidligere på grund af en alvorlig sygdom, som medførte demens.

Margit fik ikke færre end ni skønne børn, heraf en handikappet pige, som døde i 2005, og en 29-årig søn som døde af hjertestop i 2014. Det skyldtes ikke, at parret var imod prævention, men simpelthen at de gerne ville have mange børn.

Samtidig med den store børneflok, som hun bl.a. selv syede tøj til, studerede den kloge og flittige kvinde også teologi fra 1985 – og svarede i den sidste periode også på spørgsmål i brevkassen!
I 1999 blev hun ordineret og indsat som præst i et vikariat i Sengeløse.

Jeg traf selv Margit og Finn første gang ved en Oase-lederkonference i Jels i begyndelsen af 1990’erne, hvor de var begyndt at orientere sig mere tværkirkeligt.

Jeg blev hurtigt overbevist om, at hun var den helt rigtige til at bestyre en brevkasse, og hun lagde hele sin sjæl i arbejdet, som gav hende en platform i mange kirkelige kredse. Da jeg i 1996 rejste til Afrika i tre år, fortsatte hun med den nye redaktør Leif Munk til 1999, men valgte desværre at stoppe i 2002 med brevkassen i forbindelse med et nyt præste-vikariat.

I forbindelse med Udfordringens 40-års jubilæumsfest i 2012 tog hun imod en invitation og var blandt gæsterne, selv om hun allerede da var mærket af sygdommen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: