Fornuftig teenagesnak

”Teenlivet er fyldt med overvejelser, udfordringer og store tanker…”

Sådan introduceres LMBU’ nye-gamle samtalehæfte til teen- og ungdomsarbejdet. Denne nye udgave er opdateret ift. nutidens teenagere, da den første udgave på dansk dateres tilbage til 1994.

Hæftet er således lavet for at facilitere samlinger, hvor teenlederen/ungdomslederen kan hjælpe de unge til at sætte ord på deres spørgsmål, tanker og udfordringer. Samtidig med at de 28 forskellige samtaleark identificerer væsentlige – og velkendte – temaer i teenagesammenhænge, giver de også et ophæng til Bibelen og den kristne tro, som på den måde aktualiseres i en relevant og vedkommende kontekst.

Der er ingen tvivl om, at det er brugbart. Alene den tanke, at teenagerne på forskellig vis kommer til at reflektere og høre andres overvejelser om det, som optager dem, er værdifuld. Samtidig giver introduktionen også teenlederen friheden til at vælge ud og finde egne indfaldsvinkler til emnerne, og det mener jeg er helt essentielt for troværdigheden og ledernes autencitet.

Med 28 forskellige emner, der spænder lige fra ”Jesus som menneske” til ”Skål – om alkohol”, kan det ikke undgås, at der er emner, hvor en anden forfatter (eller anmelder) ville have lagt det anderledes op, men det ændrer ikke ved, at hæftet bygger på nogle sunde principper for samtale- og gruppedynamik.

Alt i alt et meget fint og tilgængeligt materiale.

Talksheets – 28 samtaleoplæg til teenagere redigeret
og bearbejdet af Maria Legarth og Torben Schmidt
128 sider • 275 kr. • Udgivet af LM Between