På talentskole i Mariager

På åbningsdagen var Akademiets dagligstue stuvende fuld, da selskabet rykkede indendørs pga. vejret. Øverst ses det røde bånd og den gyldne saks som markerede Akademiets åbning.

Den nye overbygning ’Akademiet’ på Mariager Efterskole kom godt fra start med 27 elever på holdet.

”Jeg kender ikke mange, faktisk ingen, der med meget talent og lidt arbejde er blevet til noget. Men jeg kender mange, der med lidt talent og meget arbejde er kommet langt i deres karriere”.

Sådan indledte Lasse Henningsen fra Musikkens Hus i Aalborg sin festtale for de over 150 fremmødte, da Akademiet på Mariager Efterskole slog dørene op lørdag d.19 august og bød 27 teenagere velkommen.

Tid til fordybelse

Foran eleverne er et år, hvor de får tid med mentorer og undervisere til at fordybe sig i deres talent og blive grundfæstet i deres tro og karakter. Akademiet tilbyder talentundervisning for teenagere, der er interesseret i iværksætteri, skuespil, musik eller lederskab. Fra næste år kan man også vælge elitefodbold eller kommunikation.

– Akademiet handler om ansvar, karakter, at være anderledes og om discipelskab, sagde Dan S. Jacobi, der er formand for kirkenetværket Mosaik, og blev ved gennem akronymet for Akademiet til han endte med T for talent.

Lasse Henningsen, adm. direktør for Musikkens Hus i Aalborg, indledte Akademiets indvielse.

Akademiets leder, Morten Iversen, fortæller:
– Akademiets vision er at dygtiggøre unge mennesker i deres gudgivne talenter, men også at give dem en dybde i deres tro og karakter, så de står fast i en verden med konstant forandring og værdiskred.

Han fortsætter:
– Vi ønsker at se dygtige kristne gå ud i samfundet og gøre en forskel, bringe det kristne håb ud til steder og personer, vi ikke når til dagligt i kirkerne – det være sig erhvervslivet, i kunsten eller sporten.

Efterskolen har ombygget den tidligere administrationsbygning til at kunne huse de nye elever, tre nye medarbejdere samt undervisningslokaler og dagligstue.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Talentet skal tjene Gud

Akademiet er en overbygning på Mariager Efterskole for elever, som har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som oplever en interesse og lyst til udvikling på de forskellige talentfelter.

Akademiet ønsker at formidle troen på, at den enkelte er udstyret med Gudgivne talenter, som han/hun skal gøre brug af for at udfylde en særlig plads og gøre en forskel i sin verden.

Talentet er således ikke blot blevet givet for, at vedkommende kan udføre et arbejde, opnå succes eller tjene penge.


Artiklen fortsætter efter annoncen:På Efterskolernes Dag d. 24/9 præsenterer Akademiet sine nye talentfelter – blandt andet et nyt fodboldfelt i samarbejde med Superligaklubben Hobro IK.