Dansk ildsjæl kæmper mod slaveriet

I 2012 blev Philip Hyldgaard hædret med en Tip Hero pris af den daværende amerikanske udenrigsminister Hilary Clinton for sin indsats mod menneskehandel.

Philip Hyldgaard er global leder af organisationen A 21, som stod bag sidste weekends ”Walk for Freedom” i hele verden.

Philip Hyldgaard brænder for, at mennesker rundt om i verden må blive sat fri af den moderne form for slaveri, vi kalder menneskehandel.

Den unge, blonde midtjyde er global leder af den internationale velgørenhedsorganisation The A 21 Campaign, i daglig tale blot A 21, som stod bag sidste weekends ”Walk for Freedom” i syv danske byer og rundt om på kloden.

A 21 er vokset og har spredt sig som en steppebrand til hele verden, siden Philip Hyldgaard var med til at starte organisationen op i Grækenland for godt 9 år siden.

Eller mere præcist: Philip blev nærmest bedt om at hoppe på et fly og rejse til Grækenland for at starte en organisation op, som skulle fokusere på menneskehandel, selv om den dengang 23-årige hverken anede noget om at starte organisationer eller om menneskehandel.

Det kan vel bedst beskrives som et Guds kald, at den unge Philip overhovedet blev involveret i kampen mod menneskehandel.

Den 15. maj 2008 sad Philip hjemme hos præsteparret Nick og Christine Caine i Sydney i Australien, hvor han dengang gik på Hillsong-bibelskole.

– De begyndte pludseligt at tale om menneskehandel. Jeg blev fuldkommen blæst væk af det, de fortalte, og den vandring, de havde været på. Men jeg forstod ikke, hvordan der kunne være slaveri i verden, siger Philip Hyldgaard.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Nogle dage forinden havde Philip, nærmest for en sikkerheds skyld, bedt Gud om at vise ham, hvad han skulle med sit liv. Faktisk mente Philip at have styr på det, for han skulle hjem til Midtjylland, flytte ind hos forældrene og på sigt blive frikirkepræst ligesom sin far, Jørn Hyldgaard.

Flybilletten til Danmark var allerede booket.

Men samtalen med Nick og Christine Caine ændrede alting.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



– Jeg blev spurgt, om jeg ville rejse til Grækenland og starte en organisation op, som ikke fandtes, og bekæmpe noget, som jeg ikke vidste noget om, siger Philip med jysk lune.

Han var 23 år, single og havde aldrig været i Grækenland før, da han i 2008 rejste fra Australien til Grækenland for at være en slags murbrækker for projektet.

I årevis boede Philip Hyldgaard i Grækenlands næststørste by, Thessaloniki, men er nu flyttet tilbage til Danmark. For seks år siden blev han gift med Nina fra Ålesund i Norge.

Hædret af Clinton

Der er langt fra den landejendom udenfor Karstoft ved Brande i Midtjylland, hvor Philip voksede op, til alverdens bonede gulve.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Men A 21 har udviklet sig til en særdeles indflydelsesrig organisation, og Philip er som Executive Director for A 21 blevet særdeles scenevant i samtaler med internationale politikere og har bl.a. talt om menneskehandel i Europaparlamentet og været interviewet til CNN. I 2012 blev han hædret med en Tip Hero pris af den amerikanske udenrigsminister Hilary Clinton for sin indsats for at bekæmpe menneskehandel.

Den beskedne, midtjyske lune hænger dog stadig ved, om han så taler foran en forsamling af internationale politikere, eller han taler i en kirke eller på en danske skole. Hele tiden er det sagen, det handler om, og Philip fortsætter på 10. år sit udtrættelige arbejde mod slaveri af mennesker.

Han giver Gud hele æren. Gud er den driving force, som satte ham i gang. Da han bad til Gud dengang i Australien, nogle dage før samtalen med Nick og Christine Caine, bad han:
”Gud, jeg vil gå hvorhen, du vil sende mig. Jeg vil gøre lige præcist, hvad du vil have mig til at gøre”.

Som Philip sidenhen, med glimt i øjet, har sagt, skal man passe på at bede Gud om noget, hvis man i virkeligheden ikke rigtig mener det.

Philip tog kaldet på sig, og som han siger, har livet lært ham tre ting: At vove at stille sit liv til rådighed. At tro på Gud, selv når det ikke giver mening. Og at sætte Jesus først, selv når han egentligt hellere vil sætte sig selv først.

En enkelt opskrift, som dog har virket for ildsjælen og den globale leder af A 21, som på kun 9 år er blevet banket op til en betydelig global bevægelse.