’Lad ikke stoffer åbne dit sind for okkultisme’

Steven Bancarz voksede op i et kristent hjem i Canada, men han blev påvirket af New Age og var aktiv som blogger, mens han gik på gymnasiet. Senere blev han kristen og han advarer nu i stærke vendinger mod, at man lader sig påvirke af det okkulte.

Bibelen advarer mod brugen af euforiserende stoffer, siger tidligere New Age-blogger.

Den 24-årige Steven Bancarz, der tjente en formue som New Age-blogger, indtil han blev kristen, advarer i en ny video mod bevidsthedsudvidende stoffer.

Steven har selv erfaringer fra den okkulte verden. Han har blandt andet oplevet at svæve og mødt skræmmende væsener, før han kom til personlig tro på Jesus.

I videoen ’Psychedelics, Drugs, & The Bible: Fallen Angel Sorcery’ forklarer Steven Bancarz, at Bibelen forbyder brugen af stoffer.

Faldne engle underviser mennesker om stoffer

Men finder vi virkelig omtale af euforiserende stoffer i Bibelen?
Ja, mener Steven, og nævner at emnet berøres på mindst 5 forskellige måder. Han citerer flere vers om faldne engle, som beskrives i 1. Enoksbog. Denne bog er ikke en del af den autoriserede bibel, men som den eneste af de såkaldte pseudepigrafer er 1 Enoksbog en del af den etiopiske, koptiske kirkes bibel.

Også Judas’ Brev citerer Enok, siger Steven og konkluderer, at Enoksbogen derfor må indeholde sandheder, selv om den ikke er guddommeligt inspireret på linje med de kanoniske bøger i Bibelen.

I Enoksbogen 7,1 læser vi om faldne engle, som lærte mennesker om trylleformularer, besværgelser og det at skære rødder. Og i Enoksbogen 8,3 nævnes en person, Semjaza, som beskæftigede sig med ”troldom og afskæring af rødder”.

Her er der tale om den euforiserende virkning af visse planterødder, som kan give folk overnaturlige oplevelser.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der var nemlig ingen grund til at Semjaza skulle lære folk noget om planter, for Adam havde vidst alt om planterne fra sin tid i Edens Have, lyder Stevens fortolkning.

Han ser noget helt andet end sundhedsrelateret viden i disse tekster:
Måske var Semjaza en falden engel, som ville lære folk noget om okkulte syner. Nogle rødder er faktisk blevet dyrket og brugt af shamaner i årtusinder, fordi de indeholder bevidsthedsudvidende stoffer. Og hvis man indtager disse stoffer, kan man få stærke overnaturlige oplevelser, siger Steven.

Man kender 21 planter, hvis rødder kan bruges til euforiserende stoffer, fortæller Steven Bancarz i videoen.
Okkult formål

Brug af euforiserende stoffer – betegnet som ’trolddom’ – forbydes mange steder i Bibelen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Steven nævner 21 forskellige rødder, der kan have forbindelse med begrebet pharmakeia, som vi finder i Galaterbrevet 5,19-21. Det græske ord fordømmer naturligvis ikke brug af lægemidler, understreger Steven Bancarz.

”Folks ugudelige og egoistiske handlinger er velkendte, som for eksempel: Seksuel synd, umoral og perversitet; afgudsdyrkelse og okkultisme; …klikedannelse og jalousi; drukkenskab og orgier.
Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen: De, der lever på den måde, vil ikke få adgang til det kommende Guds rige.”
(Bibelen på Hverdagsdansk)

Ordet ’okkultisme’ har nær forbindelse med brugen af stoffer – og med afgudsdyrkelse.

Vi skal være ædru

I 1. Kor. 6,9 fordømmes drukkenskab, som vi normalt forbinder med alkohol. Men ordet methe (drukkenskab) kan også handle om påvirkning af andet end alkohol. Det handler generelt om stoffer, som påvirker en persons kontrol over krop og sind.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Brug af euforiserende stoffer er altså en alvorlig synd, konkluderer Steven ud fra 1. Korinterbrev.
Samtidig understreger Bibelen, at vi er kaldet til at være ædru (nepho) og på vagt (1. Tes. 5,6 og 8; 2. Tim. 4,5 og 1. Petersbrev 1,13; 4,7 og 5,8).

Anderledes end hedninger

Bibelen lærer os, at vi ikke skal handle som hedningerne. Vi skal ikke tage del i deres afgudsdyrkelse og trolddom, som typisk er foregået under indflydelse af euforiserende stoffer. Helt fra starten befalede Gud sit folk, at de skulle skille sig ud og ikke handle som deres hedenske nabofolk. Også 2. Kor. 6,15-17; Rom. 12,1-2 og Ef. 4, 17-20.

Hedenske kulturer fra hele verden har i årtusinder brugt stoffer til deres okkulte ritualer. Steven nævner blandt andet Sibirien, det gamle Egypten, Indien, Grækenland, mayakulturen og Amerikas indianere i denne sammenhæng.

Vi skal holde landets love

Bibelen indskærper, at vi skal holde vores lands love – hvis de ikke er i modstrid med Guds vilje. Og når det gælder brug af euforiserende stoffer, har vi ingen undskyldning for ikke at handle efter landets love, som det står i fx. Romerbrevet 13, 1-5 og 1. Peter 2, 13-15.

Se videoen her: