Gud er god – midt i terror og mørke

Justin Bieber, da han optrådte efter terroren ved støttekoncerten ”One Love Manchester”.

Af Steen Jensen og Sebastian Nørgaard

”Vi giver ikke slip på håbet. Vi giver ikke slip på kærligheden. Vi giver ikke slip på Gud”.

Sådan sagde Justin Bieber ved en støttekoncert i Manchester – lige efter terrorangrebet i maj, hvor 22 blev dræbt ved en anden koncert.

Det 23-årige canadiske popidol er i det hele taget blevet mere åben om sin kristne tro.

”Gud er god midt i mørket. Gud er god midt i ondskaben”, sagde Bieber til de 50.000 tilskuere på Old Trafford Cricket Ground og de millioner af tv-seere, der fulgte koncerten live på BBC og på livestreaming på internettet. Herhjemme viste TV2 koncerten.

Terror

To uger forinden havde en selvmordsbomber dræbt 22 mennesker, mange af dem unge piger, ved en Ariana Grande koncert i Manchester. Og aftenen forinden havde terrorister i London dræbt syv tilfældige fodgængere på London Bridge.

Justin Bieber sagde også, at ”Gud er midt i, uanset hvad der sker i verden. Gud er midt i, og han elsker dig, og han er her for dig”.

I sidste måned postede Justin Bieber en besked på Instragram med det enkle budskab: ”Jeg elsker Jesus”. Beskeden rundede lynhurtigt over en million ”likes”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:88 millioner følger Bieber

Justin Bieber har i omegnen af 88 millioner følgere på Instragram. Den britiske avis The Observer har tidligere offentliggjort en rapport, der angav, at Bieber er mere indflydelsesrig på de sociale netværk end både Dalai Lama og tidlige USA-præsident Barack Obama.

Justin Bieber har angiveligt den største fanskare af alle popstjerner i hele verden, og de mest dedikerede af hans fans går under betegnelsen ”Beliebers”. Ordet er en sammentrækning af ”Bieber” og ”believer”.

Måske er det erkendelsen af ansvar, der har fået det tidligere ”problembarn” Justin Bieber til at lægge stilen om. Han har tidligere ved et par lejligheder været i konflikt med loven, bl.a. har han været anholdt for street racing, og i sin pureste ungdom kom han uheldigt afsted med nogle nedsættende bemærkninger om farvede amerikanere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ud af mørket

Men Bieber er tilsyneladende vokset fra ansvarsløsheden.

For nyligt postede han på Instragram et foto fra sin problemfyldte fortid og takkede Gud for at bringe ham ud af mørket.

”Elsker det her! For det minder mig om, at jeg er ikke præcis dér, hvor jeg gerne vil være, men tak Gud, at jeg ikke er, hvor jeg var engang. Det bedste har vi i vente. Tror I på det?” skrev Bieber i opslaget.

Han har tidligere sagt, at han kommunikerer med Gud via bøn, for ”Han er grunden til, at jeg er her”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I et interview med ungdomsmagasinet Complex for nyligt sagde Justin Bieber bl.a.:
”Vi har den største healer i Jesus Kristus. Og han healer virkeligt. Sådan er det. Det er på tide, at vi alle deler vores budskab ud. Uanset hvad du tror på, del det. Jeg har nået et punkt, hvor jeg ikke vil brænde inde med det.”

Dagen efter støttekoncerten i Manchester gik den 23-årige canadier på scenen foran 40.000 fans på Væddeløbsbanen i Aarhus. Hér blev indtrykket af en gladere og mere moden popstjerne endnu en gang bekræftet.

Justin Drew Bieber

Justin Drew Bieber er født 1. marts 1994 i Stratford, Ontario, i Canada. Hans mor, Pattie Malette, fik ham som 18-årig.

Bieber skulle have været en abort, men hans enlige mor besluttede at beholde ham. Hun begyndte at gå i kirke, før han blev født, og det blev en vigtig del af deres liv. Som barn viste hun Justin det vigtige i at gøre det gode og beholde Gud i ens liv.

I den kirke, de kom i, var der masser af lovsang, og Justins mor, Pattie, var venner med folkene fra lovsangsbandet. Når de hang ud sammen, lod de Justin spille på deres instrumenter og hjalp ham med at lære at spille.

Han fik sit store gennembrud via YouTube, hvor først hans fans og siden musikbranchen fik øje på ham.

Bieber har vundet flere musikpriser, bl.a. the American Music Award som årets artist i 2010 og 2012. I årene 2011, 2012 og 2013 var han med på Forbes Magazines liste over de ti mest indflydelsesrige kendisser.