DE vil lære elever at lappe cykler og lave regnskab

Med det nye valgfag ’LifeSkills’ lærer eleverne praktiske færdigheder, som man får brug for, når man flytter hjemmefra.

Djurslands Efterskole har sat et anderledes valgfag på skemaet.

Djurslands Efterskole har startet året med at udvide antallet af valgfag. Nu bliver der mulighed for at deltage i faget ’LifeSkills’.

Det nye valgfag går kort og godt ud på at gøre eleverne klar til de udfordringer, man møder, når man engang flytter hjemmefra.

Læreren i faget hedder Jonas Kiil Sørensen, og for ham giver det god mening at undervise eleverne i alt fra at lappe en cykel til at lægge et regnskab.

– Mange af tingene er nogle, jeg først selv har tillært mig efter, at jeg flyttede hjemmefra, så jeg synes, det giver god mening, siger Jonas.

Han har i et Facebookopslag opfordret folk til at give eksempler på ting, som de unge ville have nytte af at lære, og her kører debatten lystigt.

– Vi har et hold på 17 elever, der har valgt det første gang, og det er egentlig en fin sjat. Skolens motto er #dufårguldmedhjem”, og her får eleverne guld med hjem i form af konkrete skills, de kan bruge i fremtiden.

Nogle emner, der går igen i forslagene, er ting som at lave en selvangivelse, et CV og at tegne en forsikring, og det overrasker Jonas Kiil Sørensen, som egentlig havde tænkt det mest praktisk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det handler om, at vi gerne vil forberede eleverne på et virkeligt liv efter efterskolen, så det er et fag, hvor man skal lære alt det, der skal læres, før man flytter hjemmefra. Tanken var af praktisk karakter, så det kommer også til at handle om at lappe en cykel, bore et hul i væggen og binde en butterfly, men det får nok også noget med de andre ting at gøre, siger han.