IPSICC

Flemming Mølhedes drøm gik i opfyldelse efter 21 år

Selvom der har været pres på, har Flemming Mølhede aldrig fortrudt at følge sin drøm gennem 21 år. Foto: Christian Mercier

I marts 1996 er 31-årige Flemming Mølhede på en lederkonference i England, da to oplevelser ændrer hans liv. I en forstadskirke i London beder en forbeder for ham på eget initiativ.

Under bønnen ser Flemming Mølhede et profetisk billede af Jesu korsfæstede hånd, som bliver holdt over Danmark, så blodet drypper hen over landets fire største byer.

To dage senere sidder Flemming Mølhede til en undervisning på konferencen, da han bliver mindet om billedet af Jesu korsfæstede hånd, og han ser endnu et billede. Det viser Jesu blodspor i en dansk by. Han og hans familie følger blodsporene, som fører dem ind til centrum, hvor de møder Jesus.
Flemming ved, at billedet er fra Gud, og det tager ham kun tre sekunder at sige ja til visionen: at plante Vineyard-kirker i de fire største, danske byer, startende med København. På tre skelsættende sekunder er en vision undfanget.

Stærk trossag og stille hvisken

21 år senere sidder 52-årige Flemming Mølhede i teenagerummet i København Vineyard, som han har plantet med sin hustru Anne Mølhede.
Han er stadig ledende præst, og nu er der Vineyard-kirker i de fire største, danske byer. Visionen er gået i opfyldelse for ganske få måneder siden, og for Flemming Mølhede har det været en trossag gennem de sidste 21 år.
– Jeg har ikke været i tvivl om, at Gud har talt det til mig, men jeg har da i højeste grad været i tvivl om, hvordan det skulle kunne lade sig gøre. På den måde er det en trossag, mener præsten.

Det var også en trossag, da Flemming Mølhede sagde ja i England til den livslange vision om at facilitere de fire Vineyard-kirker resten af sit arbejdsliv. Gud talte nemlig ikke tydeligere eller højere til ham, end han ellers gør – Gud talte bare om noget større.
– Nogle tænker, at det skal være bøjet i neon og en voldsom åbenbaring, når Gud taler, men jeg tror, at det ofte kan være nemt at feje af bordet, for ’var det bare mine egne tanker’? Folk skal ikke tro, at jeg havde en eksotisk kaldsoplevelse, for så kan de vente på, at de får sådan en. Nej, Gud hvisker os ting i hjertet, og dem kan vi følge i lydighed eller afvise, siger Flemming Mølhede.

Han har erfaret, at Gud stort set aldrig taler til os, så vi kan bevise det, så lad være med at forvente det, lyder hans råd. Flemming Mølhede mener, det føder noget godt i os, at Guds hvisken skal tros fremfor vides.
– Folk tror, det er svagt, når det er en trossag, men det er langt stærkere end en videnssag, fordi det skal tros. Det er sådan, Gud vil det, fastslår han.

Tilbage til London, igen og igen

Fra København Vineyard blev startet i 1997, går der 15 år, før endnu en af kirkerne fra Flemming Mølhedes vision bliver plantet.
– I de 15 år tænkte jeg da, at ’Gud er lidt for sent på den,’ for det er lang tid at vente. Men jeg var fyldt med ro indeni, fordi jeg vidste, at Gud havde talt til mig – jeg vidste bare ikke, hvornår det ville ske, husker Flemming Mølhede, som brugte tiden på at være aktiv i den del, han kunne: at bygge København Vineyard og oprejse ledere. Han fortæller, det er årsagen til, at der siden 2012 er skudt seks nye Vineyard-kirker op, for fem af dem er plantet af ledere fra København Vineyard.

Gennem de 21 år er Flemming Mølhede blevet ved med at komme tilbage til, hvad Gud talte til ham i England. Det har været det vigtigste, han har gjort for at bære visionen, og hvad han har gjort, når det har været hårdest.
– Det handler om at komme tilbage til den halve time, hvor Gud mødte mig i en forstadskirke i London, og da han talte to dage senere i undervisningen i 1996. Men jeg tog det også som om, at Gud havde talt til mig, så der er aldrig kommet tvivl. Drømme skal altid vendes tilbage til, understreger Flemming Mølhede, som også har fundet hjælp i kirkens fællesskab, når det har været rigtig svært.

”Gud hvisker os ting i hjertet, og dem kan vi følge i lydighed eller afvise”, siger Flemming Mølhede. Foto: Christian Mercier
Angst og selvmedlidenhed

For der har været hårde perioder for Flemming Mølhede og familien, og der har det krævet en stor beslutsomhed at blive ved. For eksempel brændte Flemming Mølhede helt ud for 17 år siden med angst og tinnitus, og her oplevede han, hvordan Gud byggede ham op igen.
– Mangt og meget vil rive drømmene ud af hjerterne på os, og i de perioder skal vi selv være fast besluttet og tro på, at Gud bærer os med vores drømme, siger Flemming Mølhede.

Han mener ikke, at omkostningerne har været for store for ham privat, men det har også kostet for hans familie, og dem kan han ikke tale for.
– Nogle gange har jeg været angrebet af selvmedlidenhed, og så har jeg bebrejdet Gud: ’kunne du ikke have passet bedre på mig og mine’? Men han får mig ud af det ved sin nåde og tålmodighed. Hvorfor er jeg fortsat, og hvorfor lander jeg på en tro på, at der er en sammenhæng? Det kommer ikke ud af personlig styrke, svarer præsten retorisk.
Guds styrke og storhed har også været en støtte for Flemming Mølhede.
– Det gør mig tryg at følge en Gud, der er så meget større end mig. At vide, at Jesus har svaret på, hvad vi ikke har styr på; at se Gud bryde ind; at se at han eksisterer; at se planer realiseret, siger han.

Dobbelt op i mellemtiden

Flemming Mølhede fik at vide i marts 2017, at den sidste af de fire kirker fra visionen blev realiseret.
– Når man har båret på noget i 21 år og ser det gå i opfyldelse, giver det en fantastisk følelse af mening, sammenhæng og glæde. Det var en følelse af, at det lykkedes og en oplevelse af Guds trofasthed.
Men det er jo sket sammen med andre, og de yderligere fire danske kirkeplantninger er lige så vigtige som de fire fra visionen, understreger han.

Da Flemming Mølhede i 2017 så, at visionen blev indfriet, var der nemlig ikke kun Vineyard-kirker i de fire største, danske byer. Nej, Gud fordoblede antallet, så der nu er otte Vineyard-kirker i Danmark.
– Det fortæller mig, at Gud er trofast, og jeg er betaget af Jesus, og at jeg må få lov at være med. Det har forankret min tro på Gud, og jeg tror virkelig på, at han vil forandre vores land, en kirke ad gangen, mener Flemming Mølhede.

Del visionen, og hold fast

Hvis du overvejer, om du har fået en vision fra Gud, er Flemming Mølhedes bedste råd, at du deler visionen med en vejleder, som skal være med til at prøve, om det er fra Gud. Flemming vidste, at hans vision var fra Gud, men han opsøgte alligevel en mentor for at få det testet.
– Hvis du så kender, at visionen er fra Gud, skal du lære at kende de små og store skridt, som en stor drøm altid har. Du skal sørge for at være aktiv på vandring, for nogle gange er det små skridt og nogle gange store skridt, råder Flemming Mølhede.

Hvis du allerede bærer på en vision, og du synes, det er hårdt, og der er gået lang tid, er et af præstens råd det samme: at du prøver visionen på pålidelige mennesker.
Du skal også gå til Bibelen og finde ud af, hvordan Gud taler, og hvordan hans væsen er, for at undersøge, om det var Gud, der gav visionen.
– Hvis det er Gud, skulle der for mit vedkommende holdes fast i visionen med næb og klør. Når Gud spørger os, skal vi også fokusere på, hvordan vi kan være med på vejen. Når Gud giver en vision, kalder han dig til at udleve noget af den. Visionen skal omsættes til handling i os, siger Flemming Mølhede.