Frygt ikke!

Af Bo Henriksen,
Initiativtager til Gadekirke København.

Jeg har talt med mange kristne, som med ild i øjnene har forsikret, at de ville med på gaden og udbrede Guds rige. Lige på falderebet havde man desværre ikke tid eller fandt ud af, at det ikke var deres tjeneste.

Fjenden elsker at stække de kristne ved hjælp af frygt. Djævelen ved godt, at Gud ikke har givet os en fej ånd, men ved vi det selv? Man kan ikke udøve Helligåndens kraft mere, end man selv tror er muligt.

Curry Blake siger: ”Hvis den kristne tro efterlod mig i verden som en åndelig svækling, der blev underkuet af mørkets kræfter, ville jeg søge noget andet. Heldigvis siger Guds ord, at ”han som er i jer, er større end han, som er i verden.” Hvis Guds søn, ved Helligånden, bor i hjertet, må han også have et vist mål af himmelsk herredømme gennem vores liv.”

Problemet er, når vi dybest set ikke har tillid til vores himmelske far. Når vi bedømmer Guds ord ud fra vores erfaring i stedet for at bedømme vores erfaring ud fra Guds ord. Dette er årsag til de falske doktriner, man ser i dag. Frygt forventer, at Gud ikke vil holde sine løfter. Frygt tror mere på Djævelen end på Gud. ”Frygt findes ikke i kærligheden”.  ”Nej, nu må vi være vise og realistiske”, er udtalelser, som ofte kommer af frygt.

Filmaktuelle Churchill talte til briterne, da Hitler var ved at besejre hele Europa: ”Jeg har fuld tillid til, at når alle gør deres pligt og intet bliver forsømt, vil vi endnu engang kunne forsvare vores ø-rige og ride krigsstormen af. Vi vil stå stand mod tyranniets trussel. Om nødvendigt i årevis, om nødvendigt alene. Vi vil blive ved til enden, vi vil kæmpe på havene, vi vil kæmpe på strandene, og vi vil kæmpe på landjord. Vi vil kæmpe på markerne og på gaderne. Vi overgiver os ALDRIG!”

Som genfødt Helligåndskristen er det modsætningsfyldt at give efter for frygten. Selv om det er nemt at være taktisk tilbageholdende eller sige smukke hensigtserklæringer, dør mennesker hver dag uden at blive forsonet med Gud. Tænk, hvis det var dig! Ansvaret for at nå ud ligger hos Guds folk!