Evangeliets frihed er større

Af Joel Zakarias Dam
Udsendt som volontør
af Mission Afrika

”Efter otte år i troen har jeg stadig ingen Bibel, og jeg ville ønske, jeg havde en”, fortæller Sina fra Iran til den kristne satellit-tv-station SAT-7.

Jeg har kun været volontør i SAT-7’s studie på Cypern i en måned, men har allerede hørt mange historier som Sinas. Historier om kristne, der står i en meget hård virkelighed som fx i Iran, hvor der er dødsstraf for at konvertere fra islam. Regeringen gør meget for at styre informationsstrømmene i landet bl.a. ved at censurere Facebook, Twitter og YouTube, men de kan ikke blokere satellit-signalet, som SAT-7 benytter sig af.

For at kunne samles og lovsynge må kristne i Iran mødes i undergrundskirker. Det er derfor en stor hjælp for de kristne, at de i sikkerhed hjemme i deres stuer kan modtage kristen undervisning og underholdning gennem SAT-7’s tv-programmer, og ikke-kristne får også på en ufarlig måde mulighed for at høre om Jesus og evangeliets befriende budskab. Det er noget, befolkningen og især de unge tørster efter. De er trætte af en regering, der lyver og indskrænker deres frihed ud fra påstande om, at det er Guds vilje.

Det er tankevækkende for mig, hvordan tv faktisk kan ændre folks liv. I februar skrev Shahnaz, en afghansk kvinde, til SAT-7, efter at hendes mand havde omvendt sig:

”Min mand fortalte mig om Jesus, hvilket gjorde mig meget urolig og bekymret. Men når jeg så på hans liv, opdagede jeg, at han havde forandret sig på grund af Kristus. Hans opførsel herhjemme med sin familie og hvordan han opførte sig generelt, var blevet meget mere positiv. Det eneste, jeg ved, er, at jeg elsker Jesus Kristus meget højt, og jeg tror på ham. Min datter, som er 4 år gammel, elsker også at deltage i SAT-7s børneprogrammer ved at synge med på sangene.”

Som volontør får jeg lov til at hjælpe SAT-7 med at dele budskabet om, at Jesus har sat os fri, med folk som Sina og Shahnaz, der længes efter frihed i lande præget af ufrihed. Evangeliets frihed er større end enhver censurs lænker.