Uddeler 80.000 bibler i norsk amt

Generalsekretær i Bibelselskapet, Ingeborg Mongstad-Kvammen, modtog bestillingen på 80.000 bibler fra Anders B. Hverven og Hans Kristian Sandtorp. Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK

Organisationen Bibelen til Alle i Østfold har bestilt 80.000 bibler i kunstskind til uddeling.

Bibelen til Alle i Østfold (BTAØ) har bestilt 80.000 bibler, med en 16 siders indledning. Bibelselskapet får bøgerne trykt på det store bibeltrykkeri i Kina.

– Dette er vor første milepæl. Vi kunne have valgt en billigere paperback-version, men vi ønsker, at det skal opleves som at få en fin gave, når vi uddeler biblerne til alle husstande i Østfold, siger BTAØs leder Anders B. Hverven.

Største ordre nogensinde

Biblerne vil til sammen fylde 134 paller i fire store containere.

– Vi tror, at dette er den største bibelbestilling i Norge nogensinde, i hvert fald hos Bibelselskapet, siger generalsekretær i Bibelselskapet, Ingeborg Mong-stad-Kvammen.

Hun fortæller, at Bibelselskapet nok ikke ville have været involveret i projektet, hvis det udelukkende handlede om at uddele bibler.

– Formålet med aktionen er jo, at denne bibel skal være i brug og ikke bare ende på boghylden. Fordi intentionen er, at folk skal blive bedre kendt med Bibelen og lade sig inspirere af den, synes vi, det er et fantastisk projekt at være med i, siger hun.

Opretter mellemlager

Ungdom i Oppdrag (UiO), som tidligere har tilbudt bibler til alle husstande i Finnmark, stiller bankgaranti for den store ordre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Denne bibel skal også bruges i andre kommuner i Norge. Hedmark er i gang med planlægning, siger Anders Hverven.

Tanken er at etablere et mellemlager af bibler, som BTAØ kan købe af undervejs. Det resterende oplag kan så købes af Hedmark i næste omgang.

Over to års planlægning

BTAØ har siden januar 2016 planlagt og indsamlet penge fra menigheder, private og virksomheder til aktionen i Østfold kommune.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Først i november vil 3-5000 mennesker uddele bibler fra dør til dør i Hauge-fylket Østfold.

Ifølge Hans Kristian Sandtorp, koordinator for Bibelen til Alle i UiO, er folk meget engagerede i projektet.

– Når biblerne er bestilt, og vi kender datoerne for uddelingen, mærker vi, at flere og flere menigheder vil være med og gøre noget, siger han.

Økumenisk projekt

BTAØs projekt samler mange forskellige menigheder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– I Fredrikstad er 19 menigheder engageret med alt fra katolikker til pinsekarismatikere. Det er spændende at se det tværkirkelige samarbejde, siger Anders Hverven.

BTAØ ville da heller ikke have gennemført aktionen, hvis den ikke kunne være økumenisk.

– Vi ser, at dette projekt fører menigheder sammen, hvor der ikke før har været noget samarbejde på tværs. De lærer hinanden at kende på en ny måde, siger Hans Kristian Sandtorp.
KPK/Bodil