Charlotte Rørth hædret med Bibelselskabets Pris 2018

(Læsetid: 2 minutter)
Charlotte Rørth fik overrakt Bibelselskabets Pris af formand Sverri Hammer. Prisen består af 10.000 kroner og et indrammet originalblad fra Christian III’s bibel fra 1550. Foto: Carsten Lundager.

Forfatter og journalist Charlotte Rørth modtager Bibelselskabets Pris 2018 som en anerkendelse for den opmærksomhed, hun har skabt omkring kristendom, tro og religion med sine utallige foredrag og sine to bøger.

Prisen blev uddelt på Bibelselskabets repræsentantskabsmøde 31. maj 2018.

”Med sine bøger og sine talløse foredrag over det ganske land har Charlotte Rørth utrætteligt og modigt peget på, at Jesus ikke blot er en historisk figur, men en levende del af mange menneskers virkelighed, forbløffende mange menneskers virkelighed at dømme ud fra alle de mennesker, som har kontaktet Rørth efter den første bog,” begrunder Leise Christensen, næstformand i Bibelselskabets bestyrelse, tildelingen af prisen.

Hun så Jesus

I 2009 havde Charlotte Rørth en enestående oplevelse i et lille spansk sakristi: Hun mødte Jesus. Der skulle gå hen ved seks år, før Charlotte Rørth havde mod til at fortælle om sit livsomvæltende møde.

Resultatet blev bestselleren Jeg mødte Jesus, der alene i Danmark er solgt i mere end 22.000 eksemplarer. I 2017 udkom Vi mødte Jesus, opfølgeren til debuten, hvor Charlotte Rørth har interviewet flere end 70 personer, der har haft lignende oplevelser.

Charlotte Rørth er født i 1962 og er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole. Hun har siden 2003 været journalist for Nordjyske Medier og er medarrangør af litteraturfestivalen Ordkraft.

Jeg mødte Jesus er også udkommet i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Holland og Spanien og Vi mødte Jesus er udkommet i Norge.

Bibelselskabet har siden 2005 årligt uddelt en pris til en person, der på særlig fremragende vis har gjort Bibelen nærværende for samfundet.

Prisen er tidligere blevet uddelt til bl.a. Bjarne Reuter, Anne Lise Marstrand-Jørgensen og Ida Jessen og Hanne Bartholin.

Bibelselskabets Pris er finansieret af overskuddet fra salg og udgivelser fra Bibelselskabets Forlag.

Læs også