Opmuntring, hjælp og styrke til hverdagen

Her er de nye brevkasseredaktører, som afløser Suh Jacobsen.

Fremover vil du hveranden uge kunne skrive spørgsmål og få svar fra Præsten og Psykologen – Jørn og Karin Braüner – om hverdagslivets udfordringer og kampe.

Parret driver allerede en rådgivningsvirksomhed, som har stor succes. Nu har de også sagt ja til at dele deres gode råd med Udfordringens læsere.

– ”Præsten og Psykologen” startede ud fra en vision om at kombinere det åndelige og det psykologiske for at hjælpe mennesker på et dybere plan, og at Bibelen stadig har relevans for mennesker i dag. At det Jesus sagde og hans råd stadig kan hjælpe mennesker i dag, fortæller de.

– Vi skriver til almindelige danskere, der ikke nødvendigvis går i kirke, og i et sprog alle kan forstå.

Byg et bedre liv

– Gennem vores rådgivningsarbejde ønsker vi at hjælpe mennesker med at bygge et stærkere og bedre liv.
– Vi oplever, at mennesker har brug for indre styrke for at stå igennem livets udfordringer.

ogen ”Stå stærkt i stormen” er solgt i 4.000 ekspl. Den kan bestilles på hjemmesiden.
Stor berøringsflade

Denne tilgang har blandt andet ført til, at Jørn og Karin har fået en stor berøringsflade. Deres Facebookside er på tre år vokset til over 19.000 følgere, og der er over 10.000 interaktioner med siden hver uge. Siden henvender sig på en særlig måde til almindelige danskere, der ikke nødvendigvis har et kirkeligt tilhørsforhold.

Mange kristne har dog også gavn af siden, og opslagene på siden kan være en hjælp til at få snakket om dybere praktiske og åndelige sider af livet. Hver dag er der opslag med opmuntringer, inspiration og gode råd på siden. Samtidig har de på disse tre år solgt over 5.000 bøger.

– Vi kan se, at det er lykkedes os at bygge en stil og et arbejde op, som appellerer til rigtig mange mennesker. Derfor ønsker vi også at tage denne indgangsvinkel, når vi svarer på spørgsmål i Udfordringens brevkasse. Det vil sige, at vi ønsker at hjælpe Udfordringens læsere til at bygge et stærkt fundament både åndeligt, psykologisk og rent menneskeligt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lige da laven troede, at livet var slut, blev den til en sommerfugl

__________________________________________________________________________________

Hvem er Præsten og Psykologen?

Jørn og Karin Braüner udgør sammen Præsten og Psykologen.
Jørn har i 14 år arbejdet som frikirkepræst og dernæst i 5 år udelukkende i deres egen virksomhed Præsten og Psykologen.
Karin blev uddannet som psykolog fra Københavns Universitet i 2001. Hun arbejder i dag som alkohol- og familiebehandler og har derudover individuelle samtaler, parsamtaler og telefonrådgivninger.
Sammen har de blandt andet skrevet 3 bøger og driver Facebooksiden Præsten og Psykologen, der har over 19.000 følgere. I første halvår af 2018 har især Jørn afholdt 20 foredrag rundt omkring i Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jørn er Præsten

Jeg blev først og fremmest præst på grund af et kald fra Gud.

Igennem mit arbejde som præst ønsker jeg at være med til at opmuntre, skabe livsglæde, styrke troen og give gode råd til hverdagslivet ud fra Bibelen og livet med Gud.

Jeg har oplevet, at jeg kan hjælpe enkeltpersoner med at finde en vej ud af deres problemer og blive styrket i deres selvværd og tro på dem selv. Ofte får jeg inspiration, idéer og tanker, der løsner op i situationen.

Jeg har også alene eller sammen med Karin hjulpet par til at fungere bedre sammen. Jeg tror, at hvis par får hjælp udefra, kan de lære at tale sammen og forstå hinanden, og langt de fleste problemer kan løses.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mange flere danskere ville få udbytte af det stærke kristne fundament, der er i vores kultur, hvis de vidste, hvordan de skulle gøre brug af det.

Karin er Psykologen

Jeg blev psykolog, fordi jeg ønsker at hjælpe mennesker til at få et bedre liv.

”Psykolog” er en beskyttet titel, der kræver en 5-årig uddannelse. Dette sikrer, at de, der kommer til en psykolog ved, at de møder et menneske med stor baggrundsforståelse for de dybere problemstillinger i livet.

En anden væsentlig side ved at være psykolog er den erfaring og indsigt, man får i mødet med mennesker i livets forskellige faser. Jeg lægger vægt på at være nærværende og møde mennesker lige præcist dér, hvor de er.

Samtidig med at jeg er psykolog, har jeg en personlig tro på Gud. I det omfang det ønskes, har jeg her noget, jeg kan trække på i mødet med mennesker. Jeg oplever, at det i mange situationer giver en ekstra dybde. I mine individuelle samtaler og parterapi anvender jeg primært kognitiv adfærdsterapi, løsningsfokuseret terapi og imago parterapi.

__________________________________________________________________________________

Kæmper du med frygt?

• Oplever du dig svag i forhold til livets udfordringer?
• Ønsker du at komme tættere på Gud og få mere hjælp fra Ham?
• Føler du dig tynget og har brug for at få hjælp?
• Er du stresset over de mange krav, der møder dig?
• Vil du have hjælp til at leve et stærkere liv med Gud og gå ind i det, Han kalder dig til? …så skriv en besked til os.

Hotline til Præsten og Psykologen

På alle onsdage fra kl. 10-11 kan du ringe til Præsten & Psykologen på tlf. 5018 9622. Nogle spørgsmål bringes senere i Udfordringen.

Du kan også skrive en besked til Jørn og Karin Braüner på www.jornogkarin.dk/udfordringen eller sende et brev til Idrætsvej 91, 2650 Hvidovre. Ikke alle breve offentliggøres.