Lige da larven troede, at livet var slut…

Af Jørn og Karin Braüner.

Det kan være svært at gå igennem faser af livet, hvor vi er under pres, og nogle gange kan det føles som om, at nu er det forbi. Det må være sådan, at larven har oplevet det, den i lang tid havde befundet sig i, men den havde gennemgået en svær proces, der gjorde, at den nu kunne udfolde sig som en sommerfugl.

Ønsker du at se forandring i dit liv, så starter det ikke med, at alle andre skal ændre sig. Det starter med, at du ændrer dig – og det sker indefra og ud. Det gode ved det er, at du ikke er et offer. Du har handlekraft i dig til at se en forandring i dit liv. Det sker gennem en ny tilgang til livet, ved at tænke anderledes, ved at se hvilke vaner og rutiner i dit eget liv, der hindrer dig i at se den forandring, du ønsker.

Paulus taler om, at vi skal forandre os – “metamorphe” er det græske ord (Brevet til Romerne kapitel 12 vers 2).

Det er det samme ord, der der er roden til det ord, der bruges om den forvandling, som en larve gennemgår, inden den bliver til en sommerfugl. Det er en total og fuldstændig forandring. Den er så total, at du ikke efterfølgende kunne tro, at en sommerfugl havde været en larve, hvis ikke du vidste det.

Det er sådan en forandring, Gud ønsker i vores liv… og Han har vist os vejen til det: Det sker gennem “at sindet fornyes”. Når vi altså begynder at tænke Guds tanker og lade dem være styrende i vores liv, så forvandles vi.

Vi kan altså se forandring i vores liv både ved at arbejde med os selv rent psykologisk, men også ved at lade Gud og hans ord ændre os.

Læs altså i Bibelen med et lyttende øre til, hvad Gud siger til dig. Hvor skal du ændre adfærd? Hvilke vaner skal du standse – eller starte med? Det er ikke altid de store forandringer, der skal til. Nogle gange skal der ændres nogle få ting, og det får en stor betydning.

Her er de nye brevkasseredaktører


Artiklen fortsætter efter annoncen: