Jeg føler ikke, at jeg fik lov til at være barn

Hvis du f.eks. aldrig har hørt, at dine forældre elskede dig, kan det være noget, som du ønsker at være bevidst om at sige til dine egne børn, så du ved, at de ikke er i tvivl om, at du elsker dem.

Hej begge to
Jeg er en mand i 40érne, der gerne vil vide, hvad man skal gøre, hvis man har haft en hård opvækst, hvor man ikke følte, at man fik lov til at være barn.

Det var ikke tilladt at have det sjovt, og jeg skulle altid være ansvarlig overfor mine søskende og blev hurtig straffet for forkerte handlinger.

Jeg oplever, at det giver mig udfordringer i dag, også nu hvor jeg selv har børn.
Hilsen P.

Hej P.
Først og fremmest vil vi sige, at det ikke er dig, der er noget galt med, det er mere situationen omkring din opvækst, der ikke er okay.

Opvæksten er et meget vigtigt tidspunkt i forhold til den personlige udvikling, og det lyder som om, at der ikke har været meget plads til at være dig og til at være barn. At du ikke er blevet hørt, set og mødt i dine behov og at du har skullet være voksen meget tidligt. På den måde er det som om, at du nu som voksen skal opdage dig selv ved at mærke efter, hvad du har lyst til og brug for og øve dig i at give udtryk for dine behov.

Det er hårdt som voksen at indse, at der er meget, man ikke har fået igennem sin opvækst.

Det kan få konsekvenser i form af lavt selvværd, fordi du ikke er blevet set og anerkendt for den du er eller for det, du gjorde. Det kan bevirke, at du føler dig meget usikker på dig selv, fordi den grundlæggende kerne af selvværd inden i dig ikke er blevet opbygget.

Du har oplevet en negativ påvirkning over lang tid, måske igennem hele din opvækst, og derfor kan det være, at du skal arbejde med dette over længere tid, hvis du ønsker at få det anderledes.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Samtidig er det muligt, at tage en beslutning om, at du vil gøre det anderledes overfor dine egne børn.

Hvis du f.eks. aldrig har hørt, at dine forældre elskede dig, kan det være noget, som du ønsker at være bevidst om at sige til dine egne børn, så du ved, at de ikke er i tvivl om, at du elsker dem. Det kan være, at det i starten er svært for dig, men det er noget, du kan øve dig i og efterhånden vil det sandsynligvis blive lettere for dig.

Det er helt naturligt, hvis du oplever, at have brug for at passe på dig selv ift. din relation til dine forældre. Det er ikke sikkert, at de nogensinde vil kunne bekræfte dig på den måde, du har behov for, men så er en mulighed at opgive håbet om det, for at kunne blive fri. Samtidig står Gud altid klar til at bekræfte os og være den far, vi ikke har oplevet her på jorden. I Hans nærvær kan indre helbredelse finde sted. Hans nærvær kan du opleve ved at give Ham anledning til at tale til dig. Det kan ske, når du læser i Bibelen, beder, hører lovsang eller er til en gudstjeneste eller lignende.
Med venlig hilsen
Jørn og Karin


Artiklen fortsætter efter annoncen: