Min datter ønsker ikke kontakt med mig

Overgiv din sag til Gud. Han kan gøre det, du ikke kan.
Det kræver en vis ydmyghed overfor livet at skulle erkende vores afhængighed af Gud. Men når vi forstår, at Gud er Skaberen bag værket, forstår vi også, at det er vores rette stilling overfor Gud.
Ligesom en urmager kan reparere det ur, han selv har lavet, kan Gud reparere det, der går galt i menneskelivet. Gud vil gerne hjælpe os… hvis vi beder Ham om det.
Denne mulighed gives til hver enkelt. At tage Gud med i livets kampe, dine daglige udfordringer og din hverdag kan føre til den største forandring, du nogensinde vil opleve i livet. Vær udholdende, bliv ved med at banke på Himlens dør, der er svar på vej. Mange andre har oplevet det… hvorfor ikke også dig?

Kære Jørn og Karin
Jeg har en datter, der har brudt kontakten med mig for et stykke tid siden.

Jeg har forsigtigt prøvet at tage kontakt med hende, men hun har afvist mig med det samme. Det er både svært ikke at have kontakt med hende, men samtidig har hun et barn, så jeg kan heller ikke have kontakt med mit barnebarn.

Jeg beder selvfølgelig for dem hver dag om at Gud vil velsigne dem, og er begyndt at tænke på, at det, der kan give mig ro, er at lade være med at prøve at kontakte dem mere. Men det er jo egentlig ikke det, jeg ønsker.

Kan I hjælpe mig?
Kh. mor og mormor

Kære mor og mormor
Vi er kede af at høre, at du har mistet kontakten til din datter. Der er desværre mange, der oplever, at familierelationerne kan gå i hårdknude, og at det nogle gange er svært at rette op på igen.

Vi tænker, at det altid er godt at starte med at stoppe op og overveje, hvad der fik hende til at sige fra.

Selv om det ikke er så rart, er det vigtigt, at du starter med at spørge dig selv, om der kan være noget, du selv har gjort, som hun reagerer på. Det kan ske, at du ikke selv synes, at du har gjort noget forkert, men hvis det er hendes oplevelse, så kan det være nødvendigt at gå den ekstra mil og sige undskyld for at have såret hende. Også selv om du ikke synes, at hun burde blive såret over det, der er sket. Det viser også, at hun kan se, at du tager ansvar, uanset, hvad der er gået galt.

Hvis hun siger fra overfor dig, kan det være, at hun føler, at du ikke vil hende det bedste, selv om det måske er det, du allerhelst vil.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nogle gange gør vi noget godt for andre, men de føler det ikke, fordi det ikke er det, vi gør, der får dem til at føle sig elsket. Man kan f.eks. forsøge at give gode råd om børneopdragelse, men de kan føle, at man ikke respekterer den måde, de opdrager børnene på.

Prøv derfor at tænke tilbage på, hvornår hun tidligere har oplevet, at du gjorde noget godt for hende.

Har hun f.eks. tidligere været glad for, at du har sendt små gaver til hende, kunne du måske sende hende en æske chokolade ved en anledning, hvor du tænker, at hun vil tage imod det, og blot med teksten ”jeg tænker på jer”. Det skal ikke være for at få hende til at tage kontakt igen, men for at sige til hende, på en måde HUN forstår, at du vil hende det bedste.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er godt, at du beder for din datter, og det er vigtigt at blive ved med. Men prøv at lægge oveni det, at du også lytter til, hvad Gud måtte tale til dig om, at du skal gøre i situationen. Det er godt at huske, når vi beder til Gud, at det er ligesom en samtale, hvor vi fortæller Gud, hvad vi oplever og lytter til, hvad Han lægger på vores hjerte.

Hvis du gør alt det, du kan, er det også vigtigt at hvile i, at tingene vil ændre sig med tiden.
Vi skal gøre alt det, vi kan for at bevare gode relationer, især med den nære familie, men på et tidspunkt er vi også nødt til at lade situationen ligge et stykke tid.
Med venlig hilsen
Jørn og Karin