Lignelser gendigtet i danske rammer

Kim Fupz Aakeson har skrevet tre moderne gendigtninger af bibelske lignelser.

Kim Fupz Aakeson er forfatter til flere fantasifulde fortællinger for både børn og voksne. Han er kendt for sin skæve humor og sit sproglige talent. I serien Fupz’ke lignelser har han fået til opgave at gendigte nogle af Jesus’ lignelser fra Det Nye Testamente.

Tre udvalgte lignelser er blevet gendigtet med scene i dagens Danmark, men fortællestruktur og temaer er hentet fra Det Nye Testamente, oplyser forlaget. Den bibelske tekst er gengivet bagest i hver af bøgerne.

Det store party

Det store party er en gendigtning af lignelsen om det store festmåltid og handler om en populær fyr ved navn Ivan, som vil holde et giga party for sine mange (facebook)venner. Men alle meldte afbud …

Næste

Næste er en gendigtning af lignelsen om den barmhjertige samaritaner og finder sted i en dansk park. En ung mand ville skyde genvej gennem parken, men blev overfaldet af tre røvere. En præst og en gammel dame så ham ligge der i parken. De skyndte sig videre. Den næste, der kom forbi, var en flaskesamler i en gammel frakke og med en hullet kasket …

Per, Poul & Farmand

Per, Poul & Farmand er en gendigtning af lignelsen om den fortabte søn. En mand havde en maskinstation i Borup og to sønner. En dag bad den yngste om sin børneopsparing, så han kunne flytte til København og slå sig løs. Det hårde arbejde i farens firma, var ikke lige ham.

Det er Lilian Brøgger, der står bag illustrationerne i serien. Hun har illustreret en række af anmelderroste og prisvindende børne- og voksenbøger.

”De Fupz’ke lignelser” er udgivet af Bibelselskabet og koster 179,95 pr. stk.