Politiker og efterskoleforstander bliver familiekonsulent

Kristian Andersen er også KDs viceborgmester i Ringkøbing-Skjern kommune.

Kristian Andersen (51), der er forstander på efterskolen Solgården i Tarm og 2. viceborgmester i Ringkøbing-Skjern kommune, bliver fra 1. august familiekonsulent i Luthersk Mission.

Som familiekonsulent skal Kristian Andersen forebygge, at parforhold ender i brudte relationer og brudte familier.

Kristian Andersen blev færdiguddannet som familieterapeut i 2010 og er oprindelig uddannet lærer. De seneste 20 år har han været forstander på LM’s efterskole Solgården i Tarm, skriver Luthersk Mission.

”Det har været en stor gave ind i vores liv at kunne få lov at arbejde med unge mennesker sammen med fantastiske kolleger,” siger efterskoleforstanderen, der sammen med sin kone ved skoleårets udgang således forlader Solgården.

”Det har været en fantastisk rejse, som Ebba og jeg ser tilbage på med stor glæde og taknemmelighed!

På den anden side tænkte jeg også, at det skulle have en ende på et tidspunkt,” erkender den 51-årige vestjyde, der længe har haft et ønske om at bruge sin faglighed som familieterapeut mere direkte.

”Mit hjerte for familietrivsel og forebyggelse af brudte parforhold er ikke kommet over natten. Det har også fyldt for mig på efterskolen, hvor jeg har talt med elever og andre, der har oplevet svære ting.”

I offentligheden er efterskoleforstanderen nok mest kendt for sit politiske engagement i Ringkøbing-Skjern kommune, hvor han i dag er 2. viceborgmester.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I hans ni år som byrådspolitiker har familieområdet også fyldt meget for ham, afslører han.

”Jeg fortsætter mit politiske engagement,” understreger han og erklærer, at han og hans kone Ebba bliver på egnen, selvom det ikke er helt klart, hvor de skal bo henne, når han begynder i den nye stilling 1. august.

Det giver rigtig god mening, at LM har valgt at starte et familiearbejde op, mener den kommende konsulent.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I dag har LM en række rådgiverpar, der tilbyder et samtaleforløb med forlovede par for at skabe rum for snakke om børneopdragelse, forhold til øvrig familie, arbejde-fritid-balance, sex og mange andre vigtige emner.

Som noget af det første vil han danne sig et overblik over, hvad disse rådgiverpar har af behov, og håber, at noget af det, de laver, også kan bruges til dem, der har været i et parforhold i mange år, men nu står i en krise.