Sund fornuft at tro på en skabende bevidsthed

Forlaget Origo har udgivet bogen ’Sund fornuft’, som er et af hovedværkerne indenfor ID.

Forlaget Origo har oversat et af hovedværkerne indenfor intelligent design (ID). Bogen hedder Sund Fornuft (originaltitel: Undeniable) og er skrevet af en af ID-bevægelsens absolutte topforskere, Douglas Axe.

Sund Fornuft er skrevet for almindelige mennesker og handler netop om det – sund fornuft. Det er nemlig sund fornuft, når vores intuition fortæller os, at liv er designet. Axe lægger vægt på, at alle, også ikke-fagfolk, kan vurdere videnskabelige spørgsmål og med sund fornuft afgøre, om liv ser ud til at være et produkt af blinde, udirigerede processer, som evolutionsteorien hævder, eller om liv faktisk er designet af en bevidsthed, en superintelligens.

Bogen vil være en fryd at læse for alle, som ønsker at høre beviserne for ID fra en forsker, som ikke bare har den teoretiske viden, men som selv har udført forskning i laboratoriet. Der er nogle få lidt tunge afsnit, som handler om de sandsynlighedsmæssige problemer, som gør at evolutionsteorien er en håbløs teori. Sandsynlighed kan lyde kedeligt, men er vigtig at have med, da det er et af de tungtvejende beviser mod evolution.

Axe behandler de omfattende argumenter for design i naturen og argumenterne mod evolutionsteorien fra det særlige perspektiv, han som molekylærbiolog har. Han vil med sin bog appellere til almindelige menneskers sunde fornuft, da han har oplevet, at manglen på sund fornuft i den akademiske verden gør, at den for længst påkrævede forkastelse af evolutionsteorien må starte udenfor akademia.

Douglas Axe har en ph.d. fra Caltech. Han har i en periode ved Cambridge udført forskning omkring proteiner med resultater, som har haft stor betydning for ID-bevægelsens argumentationsgrundlag. Axe er i øjeblikket leder af laboratoriet Biologic Institute, som hører under Discovery Institute.

Sund Fornuft er oversat med stor kyndighed af Helge Hoffmann.
Bogen koster kr. 199,- og kan bestilles på abonnement@skabelse.dk

Douglas Axe: Sund fornuft
(original titel ”Undeniable”)
Oversættelse: Helge Hoffmann
320 sider • 199 kr.
Forlaget Origo