Kristne udgør 80 % af verdens forfulgte

Den britiske udenrigsminister, Jeremy Hunt har bestilt rapporten om forfølgelse af kristne.

Omkring 80 procent af alle dem, der forfølges for deres tro, er kristne. Nogle steder er man ”tæt på den internationale definition af folkemord”, hedder det i en ny britisk rapport.

Rapporten er udarbejdet af et panel under ledelse af Rt. Rev. Philip Mounstephen, biskop af Truro fra den anglikanske kirke og bestilt af udenrigsminister Jeremy Hunt, skriver Christian Headlines.

Øget forfølgelse

Verden over øges forfølgelsen af kristne.

“Kristendommen risikerer nu at blive udslettet i dele af Mellemøsten, hvor dens rødder går længst tilbage,” hedder det i rapporten. Som eksempler nævnes, at den kristne befolkning i Syrien er gået ned fra 1,7 millioner i 2011 til under 450.000, mens tallet i Irak er gået fra 1,5 millioner kristne før 2003 til under 120.000 i dag.

“Kristendommen er i fare for at forsvinde, hvilket vil være et massivt tilbageskridt for mangfoldigheden i regionen,” hedder det.

Ifølge rapporten flygter kristne fra flere lande, hvor forfølgelsen har karakter af folkemord.
“I nogle områder kan graden og arten af forfølgelse siges at nærme sig niveauet for den internationale definition af folkemord, som anvendes af FN,” hedder det i rapporten.

“Udryddelsen af kristne og andre minoriteter med trusler om ”sværd” eller andre voldelige metoder viste sig at være det specifikke og erklærede mål for ekstremist-grupper i Syrien, Irak, Egypten, i det nordøstlige Nigeria og på Filippinerne.

Viljen til at udslette kristenheden viser sig ved, at man fjerner kors, kristne kirker og andre kirkelige symboler.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Andre undersøgelser

Rapporten henviste også til andre undersøgelser, hvori det blandt andet fremgår, at:
Kristne blev forfulgt i 144 lande i 2016, en stigning fra 125 i 2015.

Ialt 245 mio. kristne oplever ”høj grad af forfølgelse” ifølge en rapport fra 2019 – en stigning på 30 millioner siden 2018.

Der var 736 angreb mod kristne i Indien i 2017 mod 348 i 2016.


Artiklen fortsætter efter annoncen:2.000 kirker i Kinas Zheijiang provins blev angrebet mellem 2014 og 2016. Nogle blev helt ødelagt, mens andre fik fjernet deres kors.

I Nigeria blev det største antal kristne dræbt på grund af deres tro, nemlig 3.731 ud af 4.136. Omkring 200.000 nigerianske kristne er i fare for at blive dræbt.

80% af alle forfulgte troende er kristne, konkluderer rapporten. Samtidig opfordres regeringer til at gribe ind over for det, der betegnes en ”vedvarende tendens”.

Mounstephen har foreløbig offentliggjort en midlertidig rapport. Den endelige rapport forventes klar i slutningen af juni.


Artiklen fortsætter efter annoncen: