Colombiansk præst skuddræbt

Den evangeliske pastor Plinio Rafael Salcedo blev fundet dræbt af skud i sit hjem i sidste uge. To dage tidligere havde han deltaget i en demonstration for fred.

Salcedo, som boede i Taraza i Bajo Cauca Antioquia sammen med sin hustru og to børn, blev tilsyneladende likvideret, oplyser Faithwire. Columbia er plaget af mange voldsepisoder, idet illegale bevæbnede grupper prøver at få mere magt. NGO’en Christian Solidarity Worldwide oplyser, at kristne ledere i årevis har været mål for likvideringer i forsøget på at få kontrol over lokalområder.

I 2016 underskrev præsident Juan Manuel Santos en fredsaftale med oprørsgruppen Revolutionary Armed Forces of Columbia. Men ifølge en rapport i New York Times kæmper næsten 3000 militsfolk nu igen, og mindst 500 er blevet dræbt siden fredsaftalen.

Ifølge Faithwire lancerede regeringen i juli 2018 “Operation Armageddon” for at nedkæmpe FARC-oprørerne. Det er dog ikke lykkedes særlig godt, og kirkerne er ofte mål for angrebene.

– Forkyndelsen af evangeliet har aldrig været let, men i vores område handler det om liv eller død. Men vi stopper ikke, udtalte præsten Nelson Gonzalez fra Buenaventura til Open Doors.