Kan Gud elske mig, når jeg stadig fejler?

Når du er i din mørkeste time, er det et godt tidspunkt at invitere Gud ind. Det er lige meget, hvad du har gjort, eller hvad du har oplevet… intet kan skille dig fra Guds kærlighed. Han vil række sin hånd ned og løfte dig op. Han vil bringe lys til dit indre og give dig fred. Det er det, Gud vil gøre. Det, du skal gøre, er at lukke op for Ham – bed om Guds hjælp og lyt efter, om ikke Han har noget at sige til dig. Vi tror, at det første, Han siger, er, at Han elsker dig.

Kære præst og psykolog
Jeg blev en kristen for ikke så lang tid siden. Jeg frygter dog for, at der alligevel kommer en form for straf for det, jeg har gjort forkert.

Jeg synes ikke rigtig, at jeg kan tro på, at Gud bare kan blive ved med at elske mig, da jeg har gjort så mange dårlige ting og stadig fejler på mange områder, selv om jeg prøver på at ændre mine mønstre.

Jeg er en forholdsvis ny kristen, og det er svært for mig at tro på og tage imod Guds kærlighed, da jeg ikke har oplevet særlig meget kærlighed i mit liv.

Har I et forslag til, hvordan jeg kan komme videre med dette?
Hilsen Astrid

Kære Astrid
Tillykke med dit nye liv som kristen. Vi er overbeviste om, at du er begyndt på en ny vandring, der vil føre dig fremad og opad og hjælpe dig til at finde den kærlighed, du ikke har oplevet tidligere.

”Frygt findes ikke i kærligheden, men den fuldendte kærlighed fordriver frygten”, siger Johannes (1. Joh 4,17-18). Han taler her om Guds kærlighed. Vi frygter ikke for at komme til en person, der elsker os, for vi er ikke bange for, at vedkommende vil os noget ondt. I citatet betyder det, at du ikke behøver at frygte for at komme til Gud, for Gud er kærlighed, og han vil dig kun godt (1 Joh 4,16).

Hvad så, hvis jeg fejler? Kommer der så ikke en straf? Vi fejler alle, og på den måde fortjener vi alle en straf, men ”han (Jesus) blev straffet, for at vi kunne få fred” (Es 53,5).

Dette er kristendommens allermest befriende budskab: Ved ganske enkelt at tro, at Jesus tog din straf, da han døde på korset, går du fri! Det er ikke på grund af det gode, du har gjort, og derfor mister du heller ikke Guds kærlighed på grund af de fejl, du laver. Når du tror på Jesu død for dig, får du fred – fred med Gud og fred med dig selv, for du ved, at du er elsket af Gud, og du behøver ikke at frygte for at komme til Ham.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Jamen, jeg bliver ved med at fejle, bliver Gud så ved med at elske mig”? Prøv at se på det som et lille barn, der kommer ind til sin far efter at have været ude at lege i mudderet en regnvejrsdag.

Barnet er beskidt fra top til tå, men faren elsker barnet alligevel. Vil mudderet på barnet fjerne farens kærlighed til barnet… nej, vel? Det mudder, du laver i dit liv, fjerner heller ikke Guds kærlighed til dig. Gud er din Far. Han elsker dig, uanset hvor beskidt du er.

Vejen til at blive ren igen er at erkende sin fejltagelse og bede Gud om tilgivelse. Læg oveni det en bøn om hjælp til, at du ikke gør det forkerte igen. Men du skal ikke være bange for at komme til din Far i Himlen. Du har ikke noget at frygte, for Guds fuldendte kærlighed til dig fordriver frygten fra dit liv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En måde at modtage Guds kærlighed og tilgivelse på er ved ganske enkelt at sige tak for, at Gud elsker dig og tilgiver dig. Når du siger tak, tager du imod.

Vi vil opmuntre dig til at tage imod dette perspektiv på Guds kærlighed, og så tror vi, at du vil vokse ind i, at denne tro også bliver din personlige oplevelse.
Med venlig hilsen
Jørn og Karin