Lidt for flimrende betragtninger

Gudmund Rask Pedersen bruger skønlitteraturen til at belyse vores menneskeliv. Han resumerer og henviser og citerer løs. Men også for løs.

Det flimrer forbi med budskaber og betragtninger, og der er ikke rigtig noget, der bliver gået i dybden med. Livet er godt, og selvom der er modgang, er der så meget at glæde sig over, og Gud sørger for, at til sidst ender det hele godt.

Der er banale formuleringer som ”Livet er en gave. Jævnligt i skikkelse af en opgave”. Men Gudmund Rask Pedersen kan også lege med sproget. At vi ikke skal frelses ved at gøre gode gerninger, men ved at tro på Jesus, forklarer han på denne måde: ”Det gælder ikke om at ville gøre det rigtige, men først og fremmest om at holde sig til den rigtige.”

Han kan også være tankevækkende, som når han spørger, om kødets opstandelse kan ses om en ”opstand mod døden og Djævelen”.

I bunken af bogens mange flimrende betragtninger er der nogle, der er nye eller belyser noget på en ny måde.

Gudmund Rask Pedersen: Låneord. En samtalebog om litteratur,
kristendom og menneskeliv. 118 sider. 99 kr. Eksistensen.