Teolog kalder til bøn og faste for Danmark

Visionen er, at 1000 kristne vil bede for Danmark en dag om ugen, siger Peter Tinggaard.

– Det handler om at stå i murbruddet og blive stående, siger Peter Tinggaard fra Assentoft, hvis vision er at starte en faste-bevægelse, som skal bede for vækkelse i Danmark. Han er også med i Bedehus.dk.

En gruppe modne bønneledere deler drømmen og visionen om vækkelse i Danmark. Nøglen er faste og bøn, mener Peter Tinggaard fra Randers.

Den 44-årige teolog fra Aarhus Universitet har netop oversat en bog om vækkelsen i Argentina, som fik sit store gennembrud i 1954.

En helbredelsesprædikant fra USA opsøgte diktatoren Peron for at få tilladelse til at holde en evangeliserende kampagne. Det lykkedes til sidst. Prædikanten kom oven i købet til at bede for præsidenten, som blev helbredt for en alvorlig hudsygdom og derpå gav tilladelse til kampagnen.

Den kristne kampagne varede i ca. 2 måneder, og det vurderes, at 3 millioner mennesker deltog i møderne, og at 300.000 erklærede, at de ville følge Jesus.

Bogen er skrevet af R. Edward Miller, som selv oplevede den store vækkelse i Argentina.
Den danske oversættelse udgives af Forlaget Tinggaard. Den kan downloades gratis fra hjemmesiden ”Faste for Danmark”.
En trykt bogudgave udkommer senere. Den koster 100 kr. (dog kun 40 kr. for medlemmer af bevægelsen Faste for Danmark).
Faste for Danmark

– Bevægelsen Faste for Danmark startede i efteråret 2015, og dens store mål er vækkelse i Danmark, siger Peter Tinggaard, som sammen med sin familie kommer i Assentoft Frikirke.

Bevægelsen af ”fastende vægtere” har en hjemmeside med beskrivelse af visionen og inspiration til forbedere. Her skriver initiativtageren:

”Jeg, Peter, står heller ikke alene om denne drøm. Der er allerede en visionsgruppe af modne bønneledere, som står sammen med mig, og som vil være med til at forme bevægelsen og drømmen.

Sammen drømmer vi om at oprejse 1000 kristne forbedere, som vil give en fast dag om ugen til at bede for Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi håber, at du vil være en af dem! Det er ærlig talt en meget lille pris at betale i forhold til det, Jesus allerede har ofret for Danmark.”

Inspirerende hjerter

På hjemmesiden kan man læse om visionen for bøn, faste og vækkelse. Der er henvisninger til bibelcitater, bøger og artikler om emnet.

En række fremhævede citater fra Bibelen eller kristne fra forskellige dele af verden giver stof til eftertanke om emnet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Peter Tinggaard forklarer på hjemmesiden, at han blandt en række modne danske bønneledere har samlet en visionsgruppe, som skal være med til at lede bevægelsen.

”Jeg forventer desuden, at Gud vil bruge et utal af danske forbedere til at give os ord, billeder, syner, drømme, visdomsord og meget mere, som både vil give retning og styrke til bevægelsen.

Derfor er alle – både dem, der bliver en del af bevægelsen, og alle andre forbedere – meget velkomne til at dele enhver ting, som de oplever, at Ånden vil have dem til dele med os,” skriver Peter Tinggaard på hjemmesiden.

En række fremhævede citater fra Bibelen eller kristne fra forskellige dele af verden giver stof til eftertanke om emnet.
Peter Tinggaard forklarer på hjemmesiden, at han blandt en række modne danske bønneledere har samlet en visionsgruppe, som skal være med til at lede bevægelsen.
”Jeg forventer desuden, at Gud vil bruge et utal af danske forbedere til at give os ord, billeder, syner, drømme, visdomsord og meget mere, som både vil give retning og styrke til bevægelsen. Derfor er alle – både dem, der bliver en del af bevægelsen, og alle andre forbedere – meget velkomne til at dele enhver ting, som de oplever, at Ånden vil have dem til dele med os,” skriver Peter Tinggaard på hjemmesiden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Citater om faste og bøn

Vores største sejre bliver vundet på vores knæ og med tomme maver. Julio C. Ruibal

Hvis der ikke er askese i vore liv, hvis vi lader vores kødelige begær herske frit (mens vi selvfølgelig bliver inden for grænserne af, hvad der synes tilladt i verden) vil vi opleve det som hårdt at stå i lære i Kristi tjeneste. Når kødet er tilfredsstillet, er det svært at bede med munterhed eller at dedikere sig selv til et liv i tjeneste, som kræver, at vi giver afkald.
Dietrich Bonhoeffer.

Faste er ganske enkelt at holde sig fra de ting, som hindrer bønnen i dit liv. Andrew A. Bonar.