Sømandsmissionen får hotel i Ilulissat

Den tidligere ejer af Hotel Avannaa i Ilulissat, Eyd Petersen, på trappen sammen med projektleder i Sømandsmissionen Anders Sørensen.

Det er 50 år siden, at Indenlandsk Sømandsmission etablerede de to første sømand­s-hjem i Grønland, i henholdsvis Nuuk og Sisimiut. Det blev fejret i begge byer i slutningen af juli, men nu ser Sømandsmissionen frem til den 1. januar 2020, hvor Hotel Avannaa i Ilulissat bliver en del af Sømandsmissionens arbejde i Grønland.

”Allerede i midten af 1980’erne havde Sømandsmissionen planer om at bygge et hotel i Ilullissat, men projektet blev ikke realiseret”, siger forrentningschef Erik Ramballe Hansen. Ilulissat er Grønlands største fiskerihavn med to fiskefabrikker og mange ansatte på havnen.

”Vores drivkraft og motivation er, at vi ønsker at gøre en forskel for mennesker i det maritime miljø i Ilulissat,” siger Erik Ramballe Hansen.

Overskud til diakoni

Overskuddet fra driften af Hotel Avannaa vil gå til diakoni og velfærd i havnemiljøet, og i første omgang til at ansætte en sømandsmissionær.

”Med købet af Hotel Avannaa har vi nu 150 værelser i fire byer i Grønland. Vi forventer, at de synergier, det giver, kan komme vores gæster og samarbejdspartnere til gode. Konkret får gæster rigtig gode muligheder for at kombinere besøg i Ilulissat og Aasiaat fremover,” fortæller Erik Ramballe Hansen.

Hotel Avannaa er et mindre hotel med 22 værelser og en morgenmadsrestaurant. Det er beliggende ved indfaldsvejen fra Ilulissat lufthavn kun 10 minutters gang fra centrum. Fra hotellet er der en smuk udsigt over Isfjorden og byen.

Sømandsmissionens planlægger de næste ti år at investere mange millioner i udbygning og vedligehold af bygningerne, der som regel fungerer som hoteller.