IPSICC

Kpékplémé møder Jesus!

Den danske organisation Gospel Outreach bragte det kristne budskab til en næsten ukendt by i Togo.

Mange tusinde mennesker kom og hørte evangeliet forkyndt, da Per Hyldgaard og Gospel Outreach var i Togo.

Glædestårer triller ned ad kinderne på en teenagepige. Menneskemængden på ca. 12.000 jubler, da hun fortæller, hvad Jesus har helbredt hende for.

Efter mange år, hvor flydende væske kom ud af ørerne, og med så dårlig hørelse, at hun næsten var døv, har Gud lige helbredt hende under forbønnen.

Sådan fortsætter rækken af mennesker med at fortælle, hvad Gud har gjort.

En tumor er forsvundet, en forkert sammenvokset arm er fuldstændig helbredt, en med store rygsmerter i 5 år kan nu bevæge sig op hoppe uden nogen smerter, flere blinde og døve bliver helbredt – og sådan kunne jeg blive ved.

Kpékplémé i Togo

Vi er i Afrika, landet er Togo, og byen hedder Kpékplémé. Navnet er svært at udtale for en dansker som mig, og byen findes ikke på Wikipedia, så vi ved ikke meget om den andet, end det er byen, vores togolesiske kontaktperson har valgt som kampagneby.

Gospel Outreach har været i Togo flere gange før, men vi kommer aldrig til den samme by.

Byen her har omkring 12.000 indbyggere, men der ligger mange små landsbyer omkring, så i området bor der ca. 50.000 mennesker.

Forberedt et år før

Op til et år før begynder arbejdet med at arrangere sådan en kampagne. Den lokale kontaktperson besøger den udvalgte by og laver en kampagne-komité bestående af alle de pastorer, som ønsker at deltage.

Billbords og plakater bliver sat op, og forberedelserne til både pastorseminar og kampagneaftener går i gang.

Alle kirker informeres og forberedes på at skulle modtage mange nye troende eller starte en ny menighed, når kampagnen er færdig.

Taknemlighed

Flere måneder senere ankommer teamet fra Gospel Outreach til Togo. Det arrangement, folk har gået og ventet på i deres by, går endelig i gang.

Menighederne er så taknemlige for, at vi vil komme til deres noget afsidesliggende by for at udbrede det glade budskab om Jesus.

Det er altid spændende for GO-teamet at se, hvad vi kommer til, men vi ved altid, hvad der sker; nemlig at Jesu navn bliver ophøjet og kendt i byen. Og det gør kirkerne deres til, at det sker her i hele området.

Glade og forventningfulde mennesker modtog Gospel Outreach teamet. På plakakaten ses danske Per Hyldgaard.
Ud i landsbyerne

Efter en køretur på 5 timer ankommer vi til en landsby.

Der bliver vi mødt af et optog af lastbiler med høj musik, et helt kor på et lad af en anden lastbil, masser af syngende kristne og 2 busser med bibelskoleelever, der skal hjælpe på kampagnen.

Optoget er der ikke for at byde os velkommen, men for at vi sammen kan køre gennem landsbyen og dele invitationer ud og fortælle, at ”nu sker det”.

Efter en runde i den landsby kører vi ad hullede røde grusveje til en anden landsby, hvor vi bliver mødt af lutter glade mennesker.

Så snart folk hører musikken, danser de og vinker og smiler. Der indbyder vi også folk til kampagnemøder. En flok af glade og syngende børn følger os gennem landsby nr. 2.

Derefter går turen til Kpékplémé, som vi ankommer til efter små to timer på en bumpet grusvej.

Sådan bliver vores køretur hver dag. Frem og tilbage ca. 2,5 time til og fra kampagnebyen for at kunne bo et sted, hvor vi hver især har et badeværelse med ”træk og slip”.

Kvinden her var blind på et øje efter en ulykke, men kan nu se efter forbøn i Jesu navn. Hun kan let fange Per Hyldgaards næsetip.
Strabadserne værd

Men ”strabadserne” er en lille pris at betale for at se Gud røre ved menneskers liv.
Fire aftener taler evangelist Per Hyldgaard et enkelt, men stærkt ord om, hvordan Gud sendte sin søn, Jesus, for at vi kunne få frelse gennem Ham.

Budskabet illustreres og fortælles nogle gange, så der grines, men folk forstår absolut også alvoren i budskabet; med Jesus er der frelse og evigt fælleskab med Gud – uden Jesus er der ingen frelse, men evig fortabelse og adskillelse fra Gud.

Efter hvert budskab inviteres folk til at bede en bøn om at modtage Jesus som deres frelser og herre.

Hver eneste aften ser vi tusindvis af mennesker bede en bøn, der forandrer deres liv for altid – ja helt ind i evigheden!

Det er det vildeste, man kan opleve: at se flere tusind mennesker stå og bede Jesus om tilgivelse for deres synd og vælge at sige ja til et liv med Gud. Mennesker, som tidligere har tilbedt ånder eller levet med andre trooverbevisninger, ”vender om” og vælger at få deres kontaktinformation skrevet op, så kirkerne i området kan kontakte dem, når kampagnen er ovre.

Pigen fortæller, at hun var født døv på sit ene øre, men hører og gentager nu selv den mindste hvisken fra prædikanten bagved.
Mange helbredelser og ånde-befrielser

Hver eneste aften bedes der også en anden bøn for folk. Alle, der er syge eller har et behov, kommer frem til platformen for at modtage forbøn.

Her er teenagepigen med glædestårer en af dem. Eftersom der står flere tusind mennesker, kan vi ikke lægge hænder på hver enkelt. Derfor beder Per Hyldgaard folk om at lægge en hånd på det syge sted eller på hjertet, hvorefter han beder en bøn. Han befaler sygdom at gå i Jesu navn, eller ånder, der kan være årsag til fysisk sygdom eller et plaget sind.

Hver aften ser vi mennesker falde om eller reagere, fordi de onde ånder, der kan styre dem på et område, bliver bedt om at forlade mennesker i Jesu navn.

De mennesker hjælpes over til et område, hvor folk, der forstår den autoritet, der er i Jesu navn, sætter dem fri.

Tænk at min Jesus er så stor, at han har navnet over alle navne!

Efter forbønnen opfordres folk til at mærke efter eller gøre ting, som de ikke kunne gøre før pga. sygdom.

De opfordres også til at komme op på platformen og fortælle, hvad Jesus har gjort for dem. Folk i alle aldre kommer og fortæller om deres liv med forskellige lidelser, og man ser glæden og lettelsen over at være fri, når de siger, Jesus har helbredt dem.

Præste- og kirkeleder seminarerne blev afholdt om formiddagene under kampagnen.
Undervisning af ledere

Foruden kampagnemøder holder vi også seminar for pastorer og ledere.

Hver formiddag samles ca. 380 pastorer og ledere, der er fra lokalområdet, men også folk, der har rejst langvejs fra, deltager.

Det sker ikke tit, eller faktisk aldrig, at folk fra udlandet kommer ”helt ud” til deres landsby for at undervise. De bliver opmuntrede af at samles og høre om enhed, at lede med en Gudgiven karakter og andre emner.

Den sidste formiddag slutter Per Hyldgaard af med en tale: ”En kirke, der har fokus på sjæles frelse, er en kirke, der har Guds velbehag”. Og det er jo faktisk essensen af budskabet om Jesus, som kom for at opsøge og frelse de fortabte.

Sidste dag uddeler vi også en studiebog, som er en ”minibibelskole” for folk, som aldrig ville have råd til at rejse til en anden by eller et andet land og bruge flere måneder på at uddanne sig i Guds ord.

Men pastorerne ved, de er kaldede af Gud, og er derfor så taknemlige for både undervisning, opmuntring og forbøn og bogen ”the Shepherd’s Staff”.

Sult efter Jesus

Fire fantastiske, men fysisk hårde dage er gået, og jeg sidder i lufthavnen og venter på flyet, som letter kl. 01.10.

Det er svært at beskrive med ord, hvad vi oplever Gud gøre på vores kampagner, det skal man virkelig selv opleve.

En ting, der var ret speciel at opleve, var, hvordan folk gik langvejs fra, ja flere timer, for at høre om Jesus og opleve Ham gribe ind i deres liv. Du tænker måske, jeg ville skrive om miraklerne, som jo også er vilde at opleve.

Men at opleve sådan en sult efter Jesus gør, at man tænker over ens egne prioriteter i livet, og hvor sultne vi danskere mon egentlig er efter, at Jesus møder os.

Hver eneste aften efter møderne var vi vidner til en folkevandring. Når kampagnemødet sluttede, ”myldrede” det frem med mennesker i alle aldre, og de ellers totalt øde gader i byen blev fyldt af folk, der skulle hjem fra møde.

På grusvejen, langt ude på landet, gik folk hjem langs vejen i mørke, uden noget som helst lys fra en lygte. Det var vildt at se.

Jeg kan af hjertet sige: Kpékplémé mødte Jesus, og byen vil aldrig mere være den samme.

Læs mere om, hvordan du selv kan støtte og være med på gospeloutreach.dk