Mission Afrika sender sine medarbejdere hjem

Lukning af 65 genbrugsbutikker rammer organisationen på dens vigtigste indtægtskilde.

De ansatte på Mission Afrikas hovedkontor er sendt hjem med fuld løn.

Bestyrelsen i Mission Afrika besluttede på et møde fredag den 20. marts at sende medarbejderne på hovedkontoret i Århus hjem.

Det sker efter, at organisationen har lukket sine 65 genbrugsbutikker på ubestemt tid på grund af COVID-19.

– Genbrugsbutikkerne er vores væsentligste indtægtskilde, og eftersom vi ikke ved, hvor længe vi skal holde dem lukket, er vi nødt til at sende vore medarbejdere hjem, siger Anne Mie Skak Johansen, der er formand for Mission Afrika.

Alle medarbejdere sendes hjem med fuld løn, og bestyrelsen regner med at undgå fyringer ved hjælp af den hjælpepakke, som regeringen har tilbudt mindre virksomheder.

Generalsekretær Henrik Engelbrekt Refshauge fortsætter dog på lavt blus fra hjemmekontoret med at bevare den nødvendige kontakt til organisationens partnere og de 1.700 frivillige i genbrugsbutikkerne.

En ellers god tid er nu uvis

Det med stor ærgelse, at bestyrelsen i Mission Afrika må sende medarbejdere hjem:

– Vi har allerede oplevet store ting med vores venner og partnere i 2020. Jeg er lige vendt hjem fra en rejse i Nigeria, hvor vi underskrev en ny partnerskabsaftale foran 50.000 kristne fra den lutherske kirke i landet. Den glædede vi os til at gå i gang med at implementere, så vi er utrolig kede af at være nødt til at tage så drastisk en beslutning, siger Anne Mie Skak Johansen.

I forhold til fremtiden ved formanden, at Corona-krisen kommer til at få store konsekvenser for Mission Afrika. Men med organisationens forhistorie i mente har hun tillid til Gud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Mission Afrika har tidligere i sin historie været i situationer, som så helt uoverkommelige ud.

Helt fra starten var det et projekt, der så helt umuligt ud. Da Afrikas lande blev selvstændige, og meget af arbejdet blev nationaliseret, så det ud som om Mission Afrika ikke længere havde berettigelse. Men der blev fundet nye veje. Derfor er vi nødt til at have håb til Gud, siger Anne Mie Skak Johansen.