YFC holder lejr med ’virus-tvist’

YFC Norge inviterer unge til en kæmpelejr i flere enheder med max. 200 deltagere.

Årets GOfest kan ikke gennemføres som planlagt. Derfor vil ”Reborn” blive arrangeret på 5-6 steder i Norge i stedet for som normalt som en stor lejr. Foto: Ungdom i Oppdrag.

Normalt ville Ungdom i Oppdrag holde sommerstævne med GOfest i Stavern i august, hvor 1200 deltager. I år må de forholde sig til, at man ikke må mødes mere end 200 på hvert sted.

GOfest tilbyder normalt særlige tilbud for børn og teenagere samt dem i alderen 20+. I år havde man planlagt et stort teen-program (Reborn), som i først omgang blev aflyst på grund af corona-pandemien.

Men nu har man fundet en alternativ løsning, og YFC er klar til at modtage tilmeldinger.

Decentralt program

YFC’ lejr for teenagere hedder i år Reborn Home Edition.

– Vi kan ikke mødes mere end 200 på et sted, men vi skal alligevel have én stor lejr. Vi vil bare være på forskellige pladser, forklarer Ann-Helen Sperrud til Kristelig Pressekontor. Hun er ansvarlig for GOfest i år.

– Reborn Home Edition foregår på fem-seks steder fra den 13. til 15. august, tilføjer Ann-Helen Sperrud.

Lejrene skal således foregå i Namdalen, Mjøsa, Flekkerøya ved Kristiansand, Sola ved Stavanger og Ålesund.

– Hvert sted vil have sin egen mødeledelse og sit eget lovsangsband, og så vil vi streame nogle taler og vidnesbyrd, som alle kan se samtidig, siger Ann-Helen Sperrud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Desuden vil der være ”pop up-talere”, som først taler et sted og næste dag på et af de andre Reborn-steder.

Noget af indholdet bliver dermed lokalt, mens overbygningen bliver fælles. Temaet for alle Reborn-stederne, ”Equip” (udrustning) handler om evangelisering og mission for de unge, som i august skal starte på et nyt skole- eller studieår.

Ann-Helen Sperrud forventer mange deltagere i det alternative teen-program i august.

Mange føler skærm-træthed

Mange har fået nok af kun at mødes på skærm. Derfor skal mest muligt foregå live og lokalt i YFC denne sommer, forklarer Ann-Helen Sperrud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Der har været så megen brug af skærme på det sidste, at folk er blevet overmætte af det. Målet er, at mest muligt skal foregå live og lokalt.

Det at kunne koble sig sammen via Zoom, gi’r en følelse af at være med i et større fællesskab, men hovedfokus er på det sted, hvor du er, siger Ann-Helen Sperrud.

På hvert af de fem-seks lejrsteder vil man have fokus på at tilbyde programmer til en undergruppe af teenagerne. Fx. vil der være fokus på 10. klasserne ét sted, mens andre har fokus på fx. ungdomsskoleeleverne eller de videregående elever.