Hjælpearbejder er konstitueret generalsekretær i Mission Øst

Peter Drummond Smith har været engageret i MØ gennem 24 år.

Peter Drummond Smith

Peter Drummond Smith afløser Kim Hartzner som generalsekretær i Mission Øst, mens hjælpeorganisationen finder en ny generalsekretær. Han startede som frivillig nødhjælps-uddeler, blev landsleder i Armenien og er nu programchef i Mission Østs operationelle afdeling.

Da Kim Hartzner i sommer trak sig fra posten som Mission Østs generalsekretær, blev engelske Peter Drummond Smith med det samme udpeget som konstitueret generalsekretær.

Og det er en særdeles kompetent person, der nu skal lede hjælpeorganisationen til gavn for over 250.000 nødlidende mennesker i otte lande mod øst.

Peter Drummond Smith har været direkte i engageret i Mission Østs hjælpearbejde gennem 24 år.

Han var organisationens økonomidirektør i 10 år og personaledirektør i 3 år, inden han op til i dag leder Mission Østs vidtforgrenede hjælpearbejde ud fra hjælpeorganisationens operationelle afdeling i Bruxelles.

Han er uddannet kemiingeniør og arbejdede med international handel, inden han startede sin egen møbelvirksomhed.

Brænder for at hjælpe mennesker i nød

Med et stærkt ønske om at hjælpe mennesker i nød meldte han sig som frivillig ved Mission Østs fødevareuddelinger i Armenien i vinteren 1996.

Kort efter blev han spurgt, om han ikke ville med på holdet mere permanent.

Og i sensommeren 1997 flyttede Peter Drummond Smith med sin familie til Armenien for at lede Mission Østs hjælpearbejde i landet.

– De år var Mission Østs pionértid! Sovjetunionen var lige kollapset, og det var helt nyt at arbejde i det miljø. Læringskurven var meget stejl i mine første år i Mission Øst, fortæller han.

Når jeg cykler til og fra kontoret, tænker jeg tit på, hvor godt vi har det i Europa
i forhold til de mange nødlidende i Libanon, Syrien, Irak, Tadsjikistan,
Nepal, Afghanistan, Myanmar og Nordkorea, hvor vi arbejder.

Læringskurven fortsætter naturligvis i den nye rolle som konstitueret generalsekretær for Mission Øst. Men den gennemgående nerve er stadigvæk ønsket om at hjælpe de mest sårbare og udsatte mennesker:

– Når jeg cykler til og fra kontoret, tænker jeg tit på, hvor godt vi har det i Europa i forhold til de mange nødlidende i Libanon, Syrien, Irak, Tadsjikistan, Nepal, Afghanistan, Myanmar og Nordkorea, hvor vi arbejder.

Har hjulpet 170.000 Coronaramte

– Coronakrisen har ramt os alle hårdt, men fattige og fordrevne har desuden mistet arbejde og indtægt. Der er ingen hjælpepakker, sygehusene er overbelastede, og folk mangler de mest basale hygiejnefaciliteter.

Derfor er den naturligvis en glæde, at vi kan hjælpe tusindvis af nødstedte familier gennem krisen.

Mission Øst har under Coronakrisen hjulpet over 170.000 mennesker med fødevarer og hygiejneudstyr og har desuden forsynet hospitaler og sundhedscentre med værnemidler.

Sammen med hjælpen uddeles oplysningsmaterialer om Corona, og i Afghanistan sendes daglige radioprogrammer om Coronabeskyttelse til over 400.000 mennesker.