Katolsk mor til syv nomineret som højesteretsdommer i USA

– Jeg vil dømme efter loven, svarede Amy Coney Barrett sine kritikere efter nomineringen.

Præsident Trumps har nomineret den 48-årige Amy Coney Barrett til posten som højesteretsdommer efter Ruth Bader Ginsburg. Både hendes faglige kvalifikationer og personlige egenskaber burde høste almen anerkendelse, hedder det i en leder i Dagen.no.

Hun har ikke bare en imponerende karriere bag sig. Amy Coney Barrett er også mor til fem biologiske børn og to adoptivbørn, og nu er hun nomineret til en af de mest prestigefyldte positioner i verdens mægtigste land. Så må man næsten lade sig imponere, skriver Dagen.

Men nomineringen er kommet til at dreje sig mere om hendes kristne profil end om formelle kvalificationer. Modstanderne frygter især, hvad udnævnelsen vil betyde for retten til abort.

Forgængeren, Ruth Bader Ginsburg, blev udnævnt i 1993 med støtte fra 96 af 100 senatorer.

Dermed blev Ruth Bader Ginsburg godkendt af både demokraterne og de fleste af republikanerne i Sentatet. Amy Coney Barrett vil sandsynligvis blive godkendt med et smalt flertal af republikanske stemmer.

Kritikere af Amy Coney Barrett er bekymret for hendes tilknytning til den karismatiske katolske bevægelse People of Praise og hendes personlige fromhed. Det siger noget om kulturklimaet, når en kandidats personlige tro bliver problematiseret på denne måde. Men Amy Coney Barrett er en grund til glæde, fastslår Dagen.