Formandsskifte på Menighedsfakultetet

Jørgen Jørgensen vil nu koncentrere sig om arbejdet som sognepræst i Aabenraa.

Sognepræst Jørgen Jørgensen fra Aabenraa har valgt at stoppe efter 19 år som formand for Menighedsfakultetet i Aarhus. Hans afløser bliver sognepræst ved Løsning og Korning kirker, Sune Skarsholm.

I Jørgen Jørgensens 19 år som formand har Menighedsfakultetet lanceret sin egen selvstændige bacheloruddannelse i 2005, opført tilbygningen og startet missionssamarbejdet ’TORVET’ i 2012 i samarbejde med Israelsmissionen og Promissio samt besluttet at opføre et seksetagers byggeri i MF’s baghave, som pt er ved at tage form på tegnebrættet.

I bestyrelsen siden 1984

Jørgen Jørgensens kom med i bestyrelsen allerede som studerende på MF, hvor han i 1984-’88 var informationssekretær.

I 1995 blev han valgt ind igen og var med frem til 1999. I 2001 blev Jørgen Jørgensen for tredje gang valgt ind i bestyrelsen, og de seneste 19 år har han som formand bidraget væsentligt til at tjene MFs mission: på folkekirkens trosgrundlag at uddanne engagerede teologer til opgaver i kirke og mission.

Stor arbejdsmængde

Jørgen Jørgensen understreger, at han i alle årene har været glad for arbejdet, men at arbejdsmængden er blevet for stor.

– Det har været utroligt spændende. Men også arbejdskrævende – og det daglige arbejde som sognepræst i et stort sogn er heller ikke blevet mindre. Jeg kan mærke, at jeg har brug for lidt mere tid til det hjemlige engagement, forklarer Jørgen Jørgensen.

Den afgående formand har ofte rost bestyrelsen for dens kompetencer og engagement, og han er derfor helt tryg ved at give stafetten videre: Miljøet omkring MF’s ledelse – både i bestyrelse og blandt de ansatte – er i en absolut god gænge. Det er helt uproblematisk at give opgaven videre, fastslår han.

– På MF er står auditoriet og alteret tæt sammen, forklarer den nye formand, Sune Skarsholm.

Teologien skal være i kontakt med Gud

Den nye formand, Sune Skarsholm, ser tilbage på sin studietid på MF med glæde:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg er taknemlig for den genuine og højt kvalificerede undervisning, som jeg fik på MF gennem min studietid. Jeg var heldig at påbegynde studiet, da mange af lærerne netop havde afsluttet deres disputatser og derfor var tilbage med masser af energi til at undervise, fastslår Sune, der er cand.theol. fra Aarhus Universitet.

Han var studentersekretær i Kristeligt Forbund for Studerende i perioden 2002-2005 og blev herefter generalsekretær i Dansk Ethioper Mission (nu Promissio). Siden 2015 har han været sognepræst i Løsning og Korning.

Sune er gift med Hanne Skarsholm, læge og ph.d stud. og far til tre drenge.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den nye formand kender og anerkender både Menighedsfakultetets uddannelse og teologiuddannelsen på Aarhus Universitet. Men der er dog væsentlige forskelle, mener han:

– Jeg modtog bestemt også kompetent undervisning på Aarhus Universitet sideløbende med undervisningen på MF. Men jeg oplevede, at universitetets ikke-konfessionelle udgangspunkt og bevidste adskillelse af tro og viden virkede opløsende på teologiens kerne og sammenhængskraft.

Jeg tror, at det skyldtes, at mange af underviserne distancerede teologien fra dens kilder: at Gud er en levende og handlende realitet. Det virkede som om, at teologien mistede kontakten med Gud.

På MF fik jeg en undervisning, som var kvalitetsmæssigt på omgangshøjde med universitetets, men som tillige evnede at integrere tro og viden. Man kunne måske sige, at på MF stod auditorium og alter aldrig langt fra hinanden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dermed var MF med til at give mig en identitet i en konservativ og praksisnær teologi, som jeg har trukket veksler på lige siden og er i stadig dialog med, forklarer Sune Skarsholm i en pressemeddelelse fra Menighedsfakultet.