Fortjener mere end én lytning

Da jeg lyttede til Nanna Due Noer første gang, var jeg ikke helt solgt, det var ikke helt min stil, men det er jo godt, at man som anmelder lige lytter igen…

Nanna Due Noer kan helt klart noget, og hun fortjener mere end én lytning.
Hun minder en lille smule om Linda Andrews eller Lene Siel rent stemmemæssigt. Hun er lidt et spænd mellem dansk-top og pop med en smuk klang. Nanna synger rent, pænt, og hun har en meget fin klang. Hun beskrives som ”en singer-songwriter, der har en lys nordisk klang og autentisk lyd”. Det vil jeg sige passer rigtig godt.

Når det er sagt, så er numrene gode og med stærke kristne tekster. Nogle sange, oplever jeg, mangler lidt. Fx ”Fundament”, som godt kunne have haft mere kant efter min mening. Den kunne sagtens klare mere power og variation – den bliver lidt for pæn på en eller anden måde.
Til gengæld så bliver man glad af at høre ”Sammen med dig” – en let og glad sang. Og det er så vigtigt med sange som den, i den tid vi lever i pt.

Nanna Due Noer har tidligere taget fat i et emne, som ikke så mange har turdet at synge om, gennem sangen ”Se, hvem jeg er”. Nanna taget fat i, hvordan det er at blive set på, som den sygdom eller det handicap man har, frem for at blive set som det menneske, man er! Det er helt klart et emne, som er så vigtigt. Når jeg tager fat i en af de gamle sange, er det fordi jeg mener, der ligger mere i hendes musik, end man lige hører. Hun er uddannet sygeplejerske og ønsker at skabe håb og at turde at tale om de svære ting, livet byder – og det gør hun.

Hvis man generelt er til dansk pop med kristen kontekst, så er Nanna Due Noer klart én, man skal lytte til.

Kunstner: Nanna Due Noer – Titel: Nu vil jeg tænde lys Genre: Kristen Pop – Forhandler: Spotify