Og de skal se hen til Ham som de har gennemboret

Af Jørgen Vium Olesen. Grundlægger af Forlaget Scandinavia

Hvorfor skjulte Josef sig for sine brødre, da de kom til Ægypten for at købe korn? Hvorfor anklagede han dem for at være spioner, for løgn og tyveri? Hvorfor hele dette falske komediespil? Jacobs familie blev sat på en hård prøve.

Måske ønskede Josef, at brødrene skulle erkende deres fejl! Ruben udbrød: ”Nu skal vi dø, fordi vi var skyld i hans død”. ”De blev rædselsslagne”, de blev ”grebet af frygt”.

Der var krise. ”Gud har bragt vores skyld for dagens lys”. Da Josef til sidst giver sig til kende for sine brødre, står der: ”Han hulkede så højt, at alle i huset hørte det – Jeg er Josef.. . men I må ikke bebrejde jer selv, for Gud var med i det!” 1. Mosebog, de sidste 23 kapitler.

Man kan se på beretningen om Josef som et billede på Jesus, der også bliver forrådt af sine brødre! Drager til et fremmed land og modtager kongeværdigheden. Hele den kristne verden kroner i dag Jesus som Messias.

Men jøderne har endnu ikke fået øje på Ham. Der er et dække for deres øjne! Jesus skjuler sig for sine brødre, ligesom Josef gjorde det.

Antisemitismens falske anklager har skabt frygt og frustration iblandt jøderne igennem nu snart 2000 år, indtil den dag hvor de erkender deres synd og pludselig får øje på Ham, som de har gennemboret, deres Messias, Han, som nu tilgiver dem uden bebrejdelser.

Derek Prince fortæller, at han en tidlig morgen vågnede fyldt med en overstrømmende glæde. Hvorfor var han så glad, spurgte han Gud? Det er, fordi Jesus er glad! Hvorfor er Jesus glad? Det er han, fordi han snart skal give sig til kende for sine brødre, Jacobs slægt, jøderne.

”Til den tid vil jeg udgyde nådens og bønnens ånd over Davids kongelige slægt og Jerusalems indbyggere, og de vil få øje på ham, som de har gennemboret. De vil sørge over ham, som man sørger over sin eneste søn, og klage, som man klager over sin førstefødtes død. Der skal være landesorg, for hele Israels folk skal synke i knæ af gråd og anger.” Zakarias 12:10-14


Artiklen fortsætter efter annoncen: