Sri Lanka: Top- politiker arresteret for påskebombning

22 børn var blandt ofrene, da Zionkirken i Batticaloa blev angrebet påskedag 2019. Foto: Evangelisk Alliance Sri Lanka

To år efter de bombeangreb, som dræbte 279 mennesker i kirker og hoteller i Sri Lanka påskedag 2019, er to brødre blevet arresteret i forbindelse med sagen.

Det skriver Al-Jazeerra.

Rishad Bathiudeen og hans bror Reyaj blev arresteret i Colombo den 24. april.

Rishad Bathiudeen, der er leder og grundlægger af det muslimske parti All Ceylon Makkal Party og medlem af parlamentet, ventes at blive sigtet efter terrorparagraffen. Politiet i Sri Lanka menes at have foretaget arrestationen efter voksende pres fra befolkningen og landets katolske kirke.

Forsvarsminister Ruwan Wijewardena blev kritiseret for at have leet under pressemødet efter bombeangrebene i påsken 2019.

Arrestationen af de to brødre skete kun tre dage efter at Sri Lankas ærkebiskop, kardinal Albert Malcolm Ranjith, havde kritiseret regeringen for at forhale efterforskningen af sagen.

Han gentog sin opfordring til undersøgelse af angrebene under en mindehøjtidelighed i anledning af toårsdagen for angrebet i påsken og pegede på, at de skyldige tilsyneladende er blevet beskyttet af politiske årsager.

Næsten 200 personer blev arresteret efter påskeangrebet i 2019, men ingen er endnu blevet sigtet i sagen. Blandt de 200 var der 16 muslimer, som er blevet sigtet for at have vanhelliget Buddha-statuer i december 2018. Dette angreb havde ifølge myndighederne forbindelse med påske-angrebet, der var rettet mod kristne fire måneder senere.