Fra Tyskland til Island for at møde Jesus

Af Jenis av Rana. Færøsk læge og politiker

Húsavík er en vidunderligt smuk bygd på norvestkysten af Island. Der bor ca. 2.500 mennesker. Bygden er Islands centrum for hvalsafari.

En smuk sommerdag i 2007 var jeg sammen med politikere fra Island, Grønland og Færøerne på kongres i Húsavík. En del af det sociale fællesskab var, at vi en eftermiddag sejlede ud for at se på hvaler. På turen ville de servere hvalbøf.

Mens vi spadserede hen mod havnen, hørte jeg Jesu stemme. En stille overbevisning om ikke at tage med på turen. Jamen, det må jeg, var min første tanke. Men der var ingen tvivl, og jeg måtte fortælle en af mine venner, at jeg ikke kom med. Jeg måtte se, hvad Jesus ville.

En halv time senere havde jeg spadseret gennem hele byen. Jeg havde iagttaget mennesker i kiosker, på benzinstationer og på vejen for at finde et svar. Men uden resultat.

Modløs og desillusioneret gik jeg ind i hotelmodtagelsen, mens jeg tænkte på de dejlige hvalbøffer, som mine venner snart kunne nyde ombord på hvalsafaribåden.

Da jeg åbnede døren, så jeg, hvad Jesus havde gemt til mig i Húsavík. En kvinde stod der i receptionen og snakkede med en gæst. Da gæsten var gået, hilste jeg på og fik hendes historie. I den halve time, vi snakkede sammen, blev vi ikke forstyrret af en eneste gæst.

Miriam var kommet fra Tyskland for at opleve Island. Hun havde rejst rundt i nogle måneder og arbejdet på udvalgte steder. Næste morgen skulle hun stoppe på hotellet for at rejse hjem.

Da jeg spurgte om livets vigtigste spørgsmål – om hun kendte Jesus, – blev hun svar skyldig. Mens jeg fortalte om Jesus, sugede hun, som et barn, fortællingen om Jesu kærlighed, og Hans personlige interesse for hende, til sig. Da vi til sidst bad sammen, blev et nyt liv født på hotel Húsavík.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den aften tænkte jeg ikke på hvalbøffer, men glædede mig over Guds grænseløse omsorg for, og kærlighed til, os mennesker.

Fra Reykjavik sendte jeg en Bibel og nogle bøger til Miriam. Da jeg til jul fik en hilsen fra hende, var det som at få en hilsen fra sit eget barn.

Oplevelsen i Húsavik har fået mig til at lytte endnu mere til Jesu stemme. Det betaler sig.
Og Han taler langt mere, end vi forestiller os!


Artiklen fortsætter efter annoncen: