Kan det alternative hjælpe mig som kristen?

Kære Poul Henning

Af hjertet TAK for din brevkasse om psykofarmaka. Jeg bliver SÅ glad over at høre, hvordan I med så mange facetter griber det an på psykiatrisk afdeling. Jeg beder om, at det kan blive sådan, der hvor jeg kommer.

Tak for forbøn og hjælp fra din bog PsykiaTro. Jeg må med Salme 23 og redskabet ACT acceptere min situation også med psykofarmaka. Måske der kommer en tid, hvor jeg er klar til udtrapning af psykofarmaka.

Midt i mine udfordringer har jeg et spørgsmål om det alternative, her er jeg lidt usikker. Jeg dyrker med glæde noget yoga hver dag, men kunne godt tænke mig en vejledning, der kunne styrke mig både fysisk og psykisk.

Jeg har lige set en annonce og snakket med en kvinde, som underviser i restorativ yoga, det lyder interessant for mig. Jeg kan få nogle enetimer med et personlig sammensat program til min yoga, prisen er rimelig.

MEN hun er også healer, holist, clairvoyant mm. Er jeg for naiv, hvis jeg tror, jeg vil kunne bruge, det jeg selv åbner op for, eller hvad mon du har af erfaring med det alternative i forhold til at være kristen?

Kærlig hilsen ’En anonym’

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kære ven

Tak for opmuntrende ord og dejligt, at du har glæde af min bog. I forhold til det alternative er det afgørende for mig, hvorfra kilden kommer. Er det fra Gud, mennesker eller den mørke verden?

Jeg vil således altid forsøge at skelne mellem, hvad der er åndeligt og ikke åndeligt. Det alternative er et broget supermarked, og der er også plads til forskellige syn. Nogle kristne har det svært med ordene meditation, yoga og mindfuldness.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”I Kristus er al visdom og kundskab til stede og stykkevis tilgængeligt. Vi bliver derfor let forvirret, hvis vi tror, at vi skal søge andre steder. ”

I sig selv er der ikke noget galt med redskaber til at håndtere krop og sind. Yoga kan blot være god gymnastik og vejrtrækningsøvelser. Afhængig af udøveren kan alt naturligvis blive galt.

Clairvoyance er åndeligt og fra den mørke verden. Her er Bibelen helt klar med et forbud.
På Moses’ tid ramlede Guds rige og Ægyptens rige sammen.

”Men Farao tilkaldte vismændene og troldmændene, og Egyptens mirakelmagere gjorde det samme med deres hemmelige kunster; de kastede hver sin stav, og stavene blev til slanger. Men Aron stav slugte deres stave.” (2. Mos.7,11-12)

At noget virker, er derfor ikke nok for mig. De enkelte udøvere af healing er ofte gode mennesker, der vil hjælpe. De vil måske også endda sige, at de er kristne. Vi er ude i et felt, hvor jeg er forsigtig, for den enkelte udøver kan være i kontakt med åndeverdenen bevidst og vidende – og ubevidst og uvidende.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Personligt vil jeg takke nej, hvor jeg er usikker. Guds rige og Helligånden er derimod en helt anden dimension.

Et eksempel fra i lørdags hvor jeg vågnede med et syn fra Helligånden: Jeg så en skæv, sort og grim pæl ved en bådebro. Der var et reb omkring pælen, rebet førte ud til en båd. En mand kom gående på broen, han tog fortøjningen og smed den ned i båden.

Jeg tror og tolker, at det var Jesus, der kom gående på broen. Han ønsker, og Bibelen forklarer, at vi skal være frie – helt frie. Vi skal ikke være bundet og låst til ”sorte, skæve, grimme bro-pæle” af fortids- og nutidstanker samt følelser, nye og gamle dårlige oplevelser, sygdomme, manglende tilgivelse af os selv eller andre. Han vil være kaptajn i vores båd, med ham kan vi sejle ud, frigjort fra alt, der måtte binde os.

Med dette syn, som jeg delte i min kirke i søndags, vil jeg blot sige, at Gud har givet os Kristus, Helligånden, Bibelen og menigheden. Her er der uudtømmelige rigdomme og skatte, som ligger lige klar til at tage imod. I Kristus er al visdom og kundskab til stede og stykkevis tilgængeligt. Vi bliver derfor let forvirret, hvis vi tror, at vi skal søge andre steder.

Kærlig hilsen
Poul Henning