Kristen NGO hjælper Tyskland

Et akuthold fra Samaritan’s Purse ankom hurtigt efter oversvømmelserne den 14. juli.

Beboerne i de tyske områder, der blev ramt af voldsomme oversvømmelser midt i juli, har brug for både nødhjælp og hjælp med oprydning. Foto: Samaritan’s Purse.

Internationale specialister fra Samaritan’s Purse har hjulpet med nødhjælp og oprydning i byen Ahrweiler efter oversvømmelserne, der har kostet over 170 mennesker livet.

Det skriver Samaritan’s Purse.

Et såkaldt DART team (Disaster Assistance Response Team) med internationale specialister har hjulpet de lokale, tyske ansatte og frivillige efter ødelæggelserne.

Bare et døgn efter katastrofen, den 15. juli, var lokale teams i gang med at pumpe vand op fra kældre og rengøre ødelagte huse i det område, hvor 117 mistede livet. Samtidig har de forskellige indsatsgrupper også uddelt mad og andre fornødenheder til de overlevende.

“Mange af de berørte er stadig i chok og de kan slet ikke fatte, hvad der er sket,” fortalte projektkoordinator, Alexander Becker, fra SP’s tyske kontor.

Katastrofen

Den 14. juli blev områder i det sydvestlige Tyskland ramt af voldsom regn, som medførte store oversvømmelser og jordskred. Katastrofen har også ramt flere andre lande i Europa og har krævet næsten 200 menneskeliv, mens 300 meldes savnet, og næsten 750 er kommet til skade.

Samtidig er tusinder af huse blevet ødelagt. Også infrastruktur som veje, broer og strømforsyninger er ødelagt.

Også Østrig, Belgien, Holland og Luxembourg er blevet ramt af oversvømmelser efter de voldsomme nedbørsmængder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Indsatsen

Ud over at tilbyde praktisk hjælp med blandt andet rengøring i folks hjem har de tilkaldte teams fra Samaritan’s Purse ydet sjælesorg til de ramte.

”Vi har mødt folk, som har mistet venner eller er med i eftersøgningen af de savnede,” siger Alexander Becker.

SP’s teams er altid bevidste om vigtigheden af opmuntringer og tilbud om forbøn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Som kristne er vi – udover den praktiske hjælp – vant til at vise Guds kærlighed og pege på håb midt i katastrofesituationen,” understreger Sylke Busenbender, der er administrerende direktør i Samaritan’s Purse’s tyske afdeling. “Bed for dem, der er ramt af katastrofen og for hjælperne på stedet,” opfordrer hun.