To 90-årige fejrer kobberbryllup

Kobberbrudeparret Henning og Nellie Madsen Kloosterboer var begge blevet alene, da de mødte hinanden under et stævne i Kolding.

Ægteparret Nellie og Henning Madsen fra Sengeløse kunne fejre deres kobberbryllup den 3. juli denne sommer.

I et interview i Udfordringen ”Kærlighed er aldrig for sent”, skrev Tina Varde i marts 2014:

”Hverken Nellie eller Henning havde regnet med at blive gift igen. Men for fem år siden mødte de hinanden på Den Internationale Højskole i Kolding, og de er meget taknemlige for at kunne dele tilværelsen”.

Hollandskfødte Nellie havde været enke i 15 år, da hun mødte den danske enkemand Henning. De fortæller samstemmende, at det var Gud, der førte dem sammen.

”Jeg har fået sådan en dejlig, taknemlig mand med en god karakter,” sagde Nellie Madsen under interviewet i 2014.

Sygeplejerske i Amazonas

Nellie, der er uddannet sygeplejerske, har været missionær i Brasilien i 12 år. Først arbejdede hun i fire år i Amazon-junglen som sygeplejerske.

Senere tog hun sig af 25 forældreløse børn på et børnehjem 250 km fra São Paulo. Her var der desuden lige så mange børn løst tilknyttet.

”En af ”drengene” fra børnehjemmet var med til vores bryllup. Welson Lima er 43 år nu og klarer sig godt. Han er blevet kristen og spiller i kristne kirker i Brasilien. Vi sendte ham en billet, så han kunne komme og synge til vores bryllup i Danmark,” fortalte Nellie og Henning i 2014.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Full Gospel

Henning Madsen er uddannet maskinmester og fabrikant og har haft firmaet Madsen Køling.

Han var med til at stifte den første afdeling af Full Gospel Business Men’s Fellowship International i København. Her mødes især mænd hver måned i et tværkirkeligt fællesskab, hvor mange har erfaret Guds indgriben med omvendelse, fornyelse og helbredelse.

Holland-Kolding-Brasilien

Nellie er født og opvokset i Holland, hvor hendes forældre var aktive i en kirke, der minder om folkekirken i Danmark. Selv kom hun med i en pinsekirke, hvor hun kom til levende tro.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gennem forbøn fik hun mod til at følge et kald til mission, og hun oplevede, at Gud ledte hende til et ophold på bibelskolen i Kolding. Her blev hun klar over, at hun skulle rejse til Amazonas i Brasilien, hvor der hverken var medicin, læger eller sygeplejersker.

”Jeg kunne mærke i mit hjerte, at det var det, jeg skulle. Så jeg måtte i gang med at lære portugisisk,” fortalte Nellie Madsen.

I mange år passede Nellie Madsen udover sit arbejde som sygeplejerske også sine forældre og sin syge bror – og først som 40-årig kunne hun rejse til Brasilien.

Brasilien-Holland-Danmark

12 år senere mødte hun sin første mand, der var hollænder, og parret bosatte sig i Holland. Han døde efter 10 års ægteskab, og derpå var Nellie enke i 15 år – før hun mødte Henning under et stævne i Kolding.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Herefter fulgte en periode med mange telefonsamtaler mellem Holland og Danmark – indtil parret blev gift, og Nellie flyttede hertil – for nu 12½ år siden.