Pernille er ny formand i Operation Mission

Pernille Solhøj Kristensens første møde med OM fandt sted i Asien.

Bestyrelsen for Operation Mission, der er den danske afdeling af den internationale missionsorganisation Operation Mobilisation (OM), har konstitueret sig med den 30-årige Pernille Solhøj Kristensen som ny formand.

Pernille afløser den tidligere formand, Bitten Schriver Ingerslev, der på forårets årsmøde valgte at takke af efter mange år på posten. De øvrige medlemmer af bestyrelsen er Samuel Bæk Bramming, Poul Michael Fanøe, Nikolaj Hartung Kjærby og Flemming Windfeld.

Mødte OM i Cambodja

Pernille Solhøj Kristensen er opvokset i en kristen familie i Gjern i Midtjylland med mor og far og to storesøstre.

Fra barnsben har hun haft stor interesse for fremmede kulturer, og som 22-årig tog hun på rygsækrejse i Asien sammen med en veninde.

På et tidspunkt var de nødt til at forlade Thailand med kort varsel, fordi deres visum udløb. Det endte med, at de tog til Cambodja, hvor OM’s skib, Logos Hope, lå ved kaj.

De 12 dage ombord på skibet inspirerede Pernille til senere at rejse ud og blive en del af Logos Hopes besætning i et helt år.

”Da jeg kom ombord, var jeg rædselsslagen for at skulle fortælle andre om Jesus og Gud og oplevede det grænseoverskridende,” fortæller Pernille.

”Jeg startede ud i Mellemøsten, hvor vi ikke direkte skulle evangelisere, men have fokus på en tilgang, hvor vi kontaktede personer af eget køn og forsøgte at opbygge et venskab og fortælle egne vidnesbyrd.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Efterfølgende har jeg oplevet mission og det at række længere ud til mennesker som meningsfuldt og vigtigt – og slet ikke afskrækkende som tidligere”.

Hjerte for mission

Opholdet på Logos Hope gav Pernille et stort hjerte for mission, og efter sin hjemkomst arbejdede hun en dag om ugen på OM’s danske kontor.

I 2016 blev hun valgt ind i bestyrelsen, hvor hun nu er blevet formand. Om sine visioner for formandsrollen siger hun:


Artiklen fortsætter efter annoncen:



”Jeg drømmer om at se flere i alle aldersgrupper få hjerte for mission både i Danmark og uden for Danmark. Dette indebærer et større mod og fokus på at tale om vores tro og håb i Gud og handle på det, Gud ønsker for hver af os.

Jeg drømmer om, at OM Danmark skal være kendt i hele landet som en organisation, der går forrest i bøn for verdens befolkning, og som sætter mission på dagsordenen.

Jeg drømmer om, at flere vil rejse ud med OM Danmark, da vi er en organisation med mere end 60 års erfaring i at sende mennesker ud i mission. Dertil oplever jeg, at mange kommer hjem med en brand for Gud og en lyst til at tjene i de kirker, de kommer hjem til.”

Pernille Solhøj Kristensen er ugift og bor i København, hvor hun er en del af Byens Valgmenighed. Hun er uddannet international og interkulturel socialrådgiver og arbejder som familierådgiver i Hvidovre Kommune.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



OM’s historie

Efter sin omvendelse begyndte den unge amerikaner George Verwer i 1950’erne at lede sine medstuderende til Jesus.

Sammen med to venner blev George Verwer grebet at visionen om at nå verdens unåede millioner med evangeliet. De begyndte at evangelisere i sommerferierne, først i Mexico og senere i Spanien.

De inviterede også lokale kirker til opgaven, og senere dannede de Operation Mobilisering, hvor unge fra hele verden fik oplæring og efterfølgende drog ud i teams for at evangelisere i Vesteuropa.

I 1970 købte OM det første skib, LOGOS (i Danmark – det gode skib Umanak!), som efter 7 år havde besøgt mere end 100 lande. På skibet har de frivillige uddelt mere 40 mio. kristne bøger.
OM har også smuglet kristen litteratur ind i Østblokken, indtil murens fald i 1989.

I slutningen af 80’erne afholdt OM store sommerkampagner under navnet Love Europe. I 1989 deltog 7000 mennesker i kampagnen, og med murens fald var hele Østeuropa åben for mission.

Gennem 90’erne har OM’s arbejde forvandlet sig fra ikke kun at fokusere på folks spirituelle behov, men også fysiske behov som nødhjælpsarbejde, lederskabstræning, skolebyggeri, undervisning, sports- og kunstprojekter etc., oplyser OM’s hjemmeside.