Kollektivet K3 er bundet sammen af troen på Gud

Kollektivet K3 fra Aabyhøj i gruppefoto. Øverst fra venstre og ned: Mathilde Storgaard Sørensen, Rasmus Nymann Eriksen, Eva Plougmann West, Gitte Wulf Jensen, Thomas Kirk, Jonas Thusholt Hansen, René Søndergaard Gimm og Astrid Jensen.

Flytter man ind i det kristne kollektiv, K3, siger man samtidig ja til at være en del af fællesskabet. Otte mennesker i alderen 26-33 år bor sammen og deler livets op- og nedture med hinanden – og ikke mindst med Gud.

I et villakvarter i Aarhus-forstaden Aabyhøj ligger det gennem 42 år kristne kollektiv K3 på Kastanie Allé 3. Det cirka 250 m² store hus er beboet af otte unge mennesker. Deres hverdag foregår på forskellige steder med studie og arbejde og anden beskæftigelse, og de kommer heller ikke i samme kirke eller ser ens på alt teologisk.

De otte ejer hver en andel i huset og har hver deres eget værelse. De deler to stuer og ét køkken i det fire etager store hus bestående af kælder, stueplan, første og anden sal. Der er løbende ind- og udflytning i kollektivet.

Udfordringen fik en snak med 26-årige Eva Plougmann West og 28-årige Jonas Thusholt Hansen om at dele liv i K3. Eva har boet i K3 i 13 måneder og læser socialpædagogik på Diakonhøjskolen i Højbjerg på 5. semester. Jonas har boet i kollektivet i halvandet år.

Han er tidligere jord- og betonarbejder gennem fem år, men begyndte i sommers på lærerseminaret.
”Man skal ville fællesskabet, hvis man bor her. Vi støder på hinanden mange gange på en dag,” siger Eva.

Læs resten af artiklen på udf.nu