Pensioneret generalsekretær fortsætter som frivillig

Jens Peter Rejkjær fortsætter i mission efter sin pension.

Jens Peter Rejkjær, som i oktober gik på pension som 66-årig som generalsekretær i Brødremenighedens Danske Mission (BDM), skal nu være frivillig ulønnet medarbejder i Luthersk Missionsforenings missionsteam.

Jens Peter Rejkjær har nemlig et stort kendskab til LM’s internationale mission fra sine otte år som landsformand i LM.

Hans nye titel bliver informations- og projektmedarbejder. Opgaverne bliver især at holde informationsmøder om international mission, fortæller LMs international missionsleder Christian Lund Pedersen, der bliver hans nærmeste leder.

”Vi har behov for at give mere information om LM’s internationale missionsarbejde,” siger han. ”Jens Peter Rejkjær er en personlighedstype, der er god til at holde informationsmøder. Tiden i BDM har også givet ham flere perspektiver på international mission.”

Tanken om at tilknytte Jens Peter Rejkjær til LM’s missionsteam begyndte allerede for et par år siden i en samtale med generalsekretær Søren Skovgaard Sørensen. Her hørte han om den store arbejdsbyrde, der gør, at missionskonsulenterne ikke har tid til at rejse rundt og holde informationsmøder.

Ud over at holde informationsmøder skal Jens Peter Rejkjær også bringe sin erfaring fra BDM med diakonalt arbejde i udlandet i spil. Han skal blandt andet arbejde med kapacitetsopbygning af de nationale medarbejdere med funktioner inden for administration, økonomi og ledelse.

Ved siden af de 25 procent i missionsteamet er Jens Peter Rejkjær ansat som afdelingssekretær i LM’s afdeling i Nordsjælland.