Kendt højskoles udvikling er vendt

Elever og lærere vandrer i højskolens smukke park. I midten ses forstander Lars Bo Olesen.

Efter mange år med vigende elevtal og underskud, var den hæderkronede apostolske højskole I Kolding lukningstruet, da man I august 2020 ansatte Lars Bo Olesen som ny forstander. Bestyrelsen og netværket bag, Apostolsk Kirke I Danmark, besluttede at give skolen en sidste chance.

Nu, efter næsten to års satsning, er udviklingen vendt. Efterårskurset der starter I august, får det højeste elevtal I 10 år.

– Det er absolut fantastisk, og noget vi har arbejdet hårdt og vedholdende på. Jeg er taknemmelig til både Gud og vores dygtige stab. Da jeg sagde ja til udfordringen, var det, fordi jeg kunne mærke, at bibelskolen med sin internationale profil, ikke havde udspillet sin rolle i hverken Danmark eller Europa, siger Lars Bo Olesen.

Han oplyser, at over 40 elever er skrevet op til holdet, der starter d. 13. august. Højskolen blev opført i 1957 og er omgivet af en smuk park. Siden er der uddannet mere end 5000 elever. Af dem har mange sat aftryk og startet kirker, kirkebevægelser, bibelskoler, socialt arbejde og virksomheder rundt i hele verden.

– Vi har en rig arv, og jeg tror af hele mit hjerte, at vi først lige er begyndt på et nyt og meget spændende kapitel I højskolens historie. Vi får dygtige og motivere elever fra Danmark, Færøerne og resten af verden. Det er vildt spændende og et kæmpe privilegium. På Acts Academy hjælper vi dem til at finde sig selv og blive bedre til at implementere kald og tro på Gud, så det sætter aftryk I samfundet, siger Lars Bo Olesen

Fra August tilbyder skolen også en bachelor i teologi via Global University. Det er inkluderet I prisen, og tilbydes de elever, der synes det er interessant, afslutter Lars Bo Olesen. Kurset der starter 13 august og slutter 16 december, har stadig få ledige pladser. Man kan tilmelde sig på Actsacademy.dk.