Kendt brevkasseredaktør 70 år

Ikke mindst de udstationeredes ve og vel ligger ham meget på sinde.

Jørgen Due Madsen

Overlæge og speciallæge i psykiatri, specialist i psykoterapi og supervision Jørgen Due Madsen, Bagsværd, kunne den 28. august fejre sin 70 års fødselsdag.

Jørgen Due Madsen har sammen med hustruen, psykolog Annette Due Madsen, været redaktør af Kristeligt Dagblads ugentlige brevkasse ”Spørg om livet” siden 1999. Han har også dels alene, dels sammen med hustruen, skrevet flere bøger om psykiatri og eksistentielle spørgsmål.

Jørgen Due Madsen er uddannet læge fra Københavns Universitet i 1980 og blev speciallæge i psykiatri i 1990. Han har været ansat ved det diakonale psykoterapisygehus Modum Bad i Norge, men var også ansat som overlæge i Hillerød og Ballerup, før han i 2009 blev leder af Center for Psykiatri og Eksistens på Center for Familieudvikling.

Til Kristeligt Dagblad udtaler Jørgen Due Madsen, at sønnen Frederik, som er psykisk udviklingshæmmet og autist, er hans ”livs læremester”, og at sønnen har præget sin fars syn på livets sårbarhed.

35 års erfaring

På Center for Familieudviklings hjemmeside fortæller Jørgen Due Madsen om sig selv: “Jeg har mere end 35 års erfaring med psykiatrisk behandling. I alle årene har jeg været optaget af at lytte til, respektere og finde veje og hjælp til mennesker, som er ramt af livsomstændigheder eller forskellige slags traumer, og som mærker angstens mange afskygninger eller depressionens mørke.

Det er vigtigt for mig at give rum til spørgsmål, tanker og følelser, som måske ikke har kunnet få udtryk så mange andre steder, herunder også de eksistentielle spørgsmål om tro og mening, livet og døden.”

Hjælper udstationerede

Jørgen Due Madsen fortæller videre, at han fik interesse for at arbejde med tryghed og trivsel for mennesker, som var udstationerede i udlandet. Det er noget, mange missionærer har haft glæde af gennem årene, hvad enten det drejede sig om rutinetjek eller akuthjælp. Denne interesse startede på Modum Bad, fortæller Jørgen Due Madsen på hjemmesiden:

”Det var også her, jeg fik indblik i og interesse for at arbejde med tryghed og trivsel for mennesker, som var udstationerede i udlandet, uanset om de var alene eller sammen med deres familie. I den sammenhæng har jeg været afsted på faglige rejser til flere lande i Afrika og Asien, og jeg har talt med et meget stort antal mennesker både før, under og efter en udstationering”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det store forbillede

Jørgen og Annette Due Madsen har tre voksne børn og fem børnebørn. Han arbejder fortsat, men dog kun to dage om ugen. I Kristeligt Dagblad taler psykiateren om troen i anledning af sin runde fødselsdag og slutter:

”Jeg ønsker at følge tømmermandens søn, for jeg synes, at han møder mennesker så uforligneligt, overraskende og værdigt”.