70 til seminar om åndelig fri- gørelse fra forkastelse i Herning

Hugo Martinussen.

Ikke færre end 70 deltagere fra hele landet var med til en seminardag i Herning i lørdags (5.7.22) om ”Forkastelse & Guds Vej til Frihed”.

Tre af deltagerne var kommet helt fra København til denne specielle undervisning. Hugo Martinussen, tidl. direktør i Jyske Bank, stod for den praktiske ledelse af arrangementet. Han indledte kl. 10 med forbøn for dagen og dertil en række praktiske informationer til deltagerne, som kom fra meget forskellige sammenhænge, men med dyb interesse for emnet.

Tidl. sognepræst Mogens Svendsen havde selv fem seminarer om emnet, afbrudt af pauser til bl.a. frokost og eftermiddagskaffe.

Den åndelige dimension

Mogens Svendsen.

– Forkastelse eller afvisning er en problemstilling, som rammer alle mennesker i et eller andet omfang. Nogle vil være svært skadede af forkastelse, andre mindre, fortæller Mogens Svendsen. Han ser også en åndelig dimension i problemet:

– Satan udnytter forkastelse som et af de væsentligste midler til at undertrykke og skade mennesker. Han bruger det til at hindre mennesker i at få frelse og fællesskab med Gud. Via forkastelse kan djævelen og hans dæmoner ødelægge normale og harmoniske relationer mellem mennesker i ægteskabet, i familien, i menigheden, på arbejdspladsen og i skolen osv. Fjenden sørger også gennem forkastelse for at forvrænge og knuse vort billede af Gud som den kærlige Fader, mener Mogens Svendsen.

– Roden til forkastelse ligger i at berøve mennesker den kærlighed, som alle behøver.
Det ”røveri” sker lige fra undfangelsens øjeblik og lige til de sene år. Det er menneskers synd mod sig selv og andre, der frarøver de berørte den kærlighed, de skulle have haft. Satan udnytter synden til at få adgang til det enkelte offer for forkastelse for at terrorisere ofrene. Han vil ”stjæle, myrde og ødelægge,” som Jesus siger det i Joh 10,10.

Et såret hjerte

– Forkastelse/afvisning kan resultere i et alvorlig såret hjerte. I nogle tilfælde så smerteligt, at personen ikke magter at gøre noget ved det og derfor begraver det i det underbevidste. Hvilket senere vil give store vanskeligheder, som kræver solid hjælp, hvis vejen skal banes for en effektiv helbredelse, forklarer Mogens Svendsen, der har arbejdet med problemet i mange år.

– Forkastelse er den mest udbredte skade i menigheden, og oftest er den dårligt erkendt og mestendels aldrig behandlet.
Vi kan roligt regne med, at hovedparten af dem, der kommer til forbøn, kommer, fordi de oplever sig forkastet i et eller andet omfang, siger han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ole Holm.

Erfaringer med frigørelse

Ole Holm, der også beder for syge og plagede, havde seminar nr. 6. Her delte han sine praktiske erfaringer med forbøn for mennesker, som bl.a. lider på grund af forkastelse. Herefter rundede Hugo Martinussen dagens undervisning af med oplysninger om, hvad deltagerne i netværket kan få del i.

Til sidst var der forbøn ved Hugo Martinussen og Ole Holm med bøn om åndelig udrustning til alle dem, der ønskede det.