Keld Dahlmann bliver ny generalsekretær for Oase

Keld Dahlmann

Dansk Oase har ansat cand.theol. Keld Dahlmann som ny generalsekretær fra den 1. februar.

 

Keld Dahlmann har gennem hele sit virke som teolog arbejdet med udvikling af menigheder, præster og frivillige medarbejdere, både som præst i Aarhus Valgmenighed og sideløbende i bl.a. KirkePlanterNet (KPN).
Disse erfaringer kan Keld Dahlmann trække på i sin nye rolle som generalsekretær i DanskOase.

”Jeg ser meget frem til den nye rolle som generalsekretær i DanskOase. Det er noget andet end arbejdet som præst, men Oasebevægelsen har lokale menigheder som krumtappen i arbejdet, og der vil mine erfaringer som præst være en fordel. Netværket af menigheder har et stort potentiale for gensidig sparring og inspiration, og det glæder jeg mig til at arbejde med. Derudover er det lederskabets ønske, at DanskOases retning skal stå klarere, og det vil jeg gerne bidrage til,” siger Keld Dahlmann.

 

Kender bevægelsen

“Det er en erfaren og kompetent profil, som overtager posten som generalsekretær. Keld Dahlmann har mange års erfaring med at varetage ledelsesopgaver i dansk kirkeliv og vil i DanskOase særligt arbejde med at støtte og udvikle menighederne og deres indbyrdes netværk. Han har siden 2002 været præst i Aarhus Valgmenighed som bl.a. daglig leder og senest international præst. Han kender bevægelsen indgående og har ved siden af sit præstearbejde varetaget bestyrelsesposter og konsulentopgaver i DanskOase,” oplyses det i en pressemeddelelse torsdag d. 5. januar.

Keld Dahlmann har i mange år været klummeskribent for Aarhus Stiftstidende og har et bredt netværk i ind- og udland. Som ny generalsekretær skal Keld Dahlmann arbejde med at udvikle DanskOases stemme i samfundsdebatten og i forskellige netværk.


Grundig proces

Keld Dahlmann afløser cand.theol. Ruben Dalsgaard som generalsekretær. Lederskabet har kørt en grundig ansættelsesproces siden efteråret med deltagelse af DanskOases sekretariatschef, Lisbeth Baun, og Børne- og UngdomsOase. Oaselederskabet ser nu med forventning frem mod et nyt kapitel for DanskOase.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Vi er glade for at kunne en ansætte en generalsekretær med Kelds ekspertise og erfaring. Han har mange års erfaring med at sparre med præster og menigheder, opbygge netværk samt arbejde med vision og retning. Keld skal i DanskOase arbejde med det, han er bedst til,” siger næstformand Ole Backer Mogensen.

Keld har sammen med sin hustru, Sara, fire børn, hvoraf de tre er flyttet hjemmefra. Familien bor i Aarhus.