Mission Øst i Danmarks Indsamling

Svend Løbner Foto: Michala Linn

Når DRs storstilede tv-indsamling går over skærmen på DR1 lørdag 4. februar er Mission Øst med til at omsætte nogle af pengene til at brødføde underernærede børn i Nigeria.

Én gang om året får udviklingshjælp plads i den bedste sendetid, når DR går sammen med danske ngo’er om at samle ind til verdens brændpunkter. I år er verdens sårbare børn tema for tv-indsamlingen, og Mission Øst modtager en del af de midler, der samles ind.

– Pengene går til at hjælpe børn i Nigeria, der er klemt i en årelang konflikt mellem terrorgrupper og regeringsstyrker, fortæller Mission Østs journalist Svend Løbner.

– Krig, konflikt og katastrofe går især ud over børn. I de nordøstlige Nigeria befinder 4,9 millioner børn sig lige nu i en humanitær krise, fordi deres familier må flygte fra hjem, marker og husdyr på grund af terrorangreb fra Boko Haram og Islamisk Stat. 1,7 millioner børn under fem år er lige nu akut underernærede, beretter han. Mission Øst har tidligere sendt penge fra Danmarks Indsamlingen til projekter i Nepal, Irak, Syrien og i år til Nigeria.

– I det aktuelle projekt vil vi undervise internt fordrevne familier og igangsætte indtægtsskabende aktiviteter, så de kan brødføde deres børn, slutter Svend Løbner.