USA: ’Huset’ kræver lægehjælp til babyer, som overlever abort

Babyer, som overlever en provokeret abort, skal have lægehjælp, mener et flertal i Repræsentanternes Hus.

Repræsentanterners Hus stemte i forrige uge for den såkaldte Born-Alive Abortion Survivors Protection Act, som beskytter levende-fødte efter en abort. Demokraten Chuck Schumer afviser loven som ’ekstrem’ og uden en chance i Senatet.

Det skriver Christian Headlines.

Lovforslaget indebærer, at sundhedspersonale skal behandle de babyer, som overlever en såkaldt ”fejlslagen” abort. Ifølge ABC News skal loven dog først vedtages i Senatet og derpå underskrives af præsident Joe Biden. Demokraten Chuck Schumer har dog på forhånd fordømt loven og mener ikke, den bliver godkendt af Senatet.

”Amerikanske kvinder fortjener at få beskyttet deres ret til sundhedshjælp, ikke at få den undermineret,” udtalte Chuck Schumer, for hvem ”kvinders sundhed” indebærer retten til fri abort.

Skal behandles som for tidligt fødte

Det sker dog forholdsvis sjældent, at en baby overlever en provokeret abort, blandt andet fordi kun 9 procent af aborterne udføres efter 21 ugers svangerskab. Ifølge lovforslaget skal sundhedspersonale behandle et barn, som er født i live efter en provokeret abort, på samme måde som de ville have behandlet et for tidligt født barn på samme alder. Forsømmelse af dette skal ifølge lovforslaget kunne straffes med bøder og op til fem års fængsel.

Abortgiganten Planned Parenthood er naturligvis imod lovforslaget og udtaler i en pressemeddelelse, at loven er overflødig og anstødelig. ”Dette lovforslag er bevidst vildledende og anstødeligt for gravide og dem, der behandler dem. Det er bare endnu et forsøg fra anti-abort politikerne på at sprede misinformation med det forskruede formål at forbyde sikker og lovlig abort,” tordner kampagneleder Jacqueline Ayers fra Planned Parenthood.

Endnu et lovforslag, som fordømmer vold mod pro-life-relaterede bygninger, grupper og kirker, er blevet godkendt i Repræsentanternes Hus.